Prajitura cu prune

de Denissa in Prajituri, 27 Sep 2011 | 3021 vizualizari

 

Reteta aceasta se poate prepara atat cu prune proaspete cat si cu prune din compot

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 400 gr. zahar
  • 500 gr. faina
  • 100 ml ulei
  • 60 gr. zahar pudra
  • 20 ml otet
  • 2 pachetele de praf de copt
  • 2 pachetele de zahar vanilat
  • 10 gr. sare
  • circa 20 prune
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu prune:

Se separa albusurile de galbenusuri. Din 100 ml apa si zahar se face un sirop fierbinte. Albusurile cu sarea si zaharul vanilat se bat spuma tare.


Peste spuma se toarna siropul si se omogenizeaza pana devine lucioasa, apoi se incorporeaza galbenusurile amestecate bine, in prealabil, cu uleiul.


Se adauga apoi faina si praful de copt stins cu otet sau cu zeama de lamaie si se amesteca usor de jos in sus.


Se ia o tava, se tapeteaza cu ulei si faina, se toarna compozitia peste care se aseaza jumatatile de prune si se introduce in cuptorul incins la 150 grade C, pentru circa 25 de minute. Dupa ce se scoate din cuptor se pudreaza cu zahar pudra.

 

TIPS-URI

1

Se pot folosi si caise, piersici, struguri etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 45 %
199.99 lei
109.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

MIUTA 1

28.09.2011, 20:24

Foarte buna

jolygina 1

29.09.2011, 09:44

place

Lau 1

02.10.2011, 22:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert piscoturi cu vanilie si nuci
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

RETETA RECOMANDATA
Negresa (de post)