Prajitura cu prune

de cristina1985 in Prajituri, 14 Dec 2014 | 1229 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 400 g faina
  • 300 g unt
  • coaja razuita de la o lamaie si o portocala
  • 100 g zahar pudra
  • 3 plicuri zahar vanilinat
  • 1 praf de copt
  • un praf sare
  • 2 galbenusuri
  • 1 lg smantana
  • Umplutura:
  • aprox. 1 kg prune
  • 4-5 lg zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 lg gris
  • 2 lg pesmet
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu prune:

Aluatul : Faina se amesteca cu zaharul, zahar vanilinat, sarea , praful de copt si coaja de lamaie si portocala.Se pune untul si se amesteca. Se adauga galbenusurile si smantana si se framanta pana ramane mana curata.Se pune aluatul la rece.


Umplutura: Daca sunt prune mari ,atunci fiecare pruna se feliaza (eu le-am taiat in doua si apoi fiecare jumatate iar in doua).


Se scoate aluatul din frigider si se imparte in doua. Se aseaza o foaie in tava.Se inteapa cu fruculita din loc in loc, apoi se presara 1 lg gris si 1 lg pesmet . Se aseaza prunele una langa alta, apoi se presare zahar, scortisoara, 1 lg gris si 1 lg pesmet. Se intinde a doua foaie peste prune si se inteapa cu fruculita. Se tine la cuptor 35-40 minute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

iri_iri 1

14.12.2014, 22:36

MotanLaOale 1

15.12.2014, 08:51

Rocsi 1

15.12.2014, 22:06

Imi place!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu prune