Prajitura cu ricotta

de sunrisseee in Prajituri, 7 Feb 2013 | 2632 vizualizari

 

O prajitura foarte delicata si extrem de buna

 

INGREDIENTE

ALUAT:

  • 500g faina
  • 250g unt
  • 200g zahar pudra
  • 4 galbenusuri
  • coaja de la o jumatate de lamaie

CREMA:

  • 500g ricotta
  • 300g crema de vanilie
  • 4 linguri cacao
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ricotta:

Aluat:Faina se amesteca cu untul taiat bucatele,un praf de sare,coaja de lamaie si cele 4 galbenusuri pana se formeaza un aluat omogen,nu foarte tare.Aluatul astfel obtinut se pune la frigider pentru circa o ora, dar se poate face si cu o zi inainte,fara probleme.


Crema:Ricotta se amesteca cu crema de vanilie si cele 4 linguri de cacao.Se amesteca bine.Pentru ca nu aveam timp sa fac crema de vanilie eu am folosit metoda mai simpla si anume crema de vanilie la plic,care se face cam in 5 minute.


Aluatul il taiem in doua si il intindem in functie de tava pe care o avem.Se pune hartie de copt pe fundul tavii,punem prima foaie din aluat,crema,apoi ultima foaie de aluat.Se da la cuptor,la flacara mica pentru circa 30min,pana cand vedem ca devine aurie.Se lasa sa se raceasca si se presara cu zahar pudra.


Daca doriti sa faceti crema de vanilie acasa,aveti aici reteta.


Crema de vanilie:500ml lapte,50g faina,150g zahar,6galbenusuri.


Din cei 500 ml de lapte ne oprim un pahar de lapte pe care il vom adauga mai tarziu.Laptele se pune la fiert pana ce da un prim clocot,apoi se stinge flacara.Intre timp galbenusurile se amesteca cu zaharul pana cand devin o crema spumoasa,se adauga apoi faina si paharul de lapte pe care l-am pastrat.Aceasta compozitie o adaugam la laptele fiert,amestecand in continuu la foc mic,pana cand incepe sa se formeze crema.

 

TIPS-URI

1

Gustati crema inainte de a o baga la cuptor,daca mai trebuie zahar adaugati in functie de preferinte.Eu de regula mai adaug 4 linguri de zahar pudra,pentru ca noua ne place mai dulce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ricotta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Sim0na 1

07.02.2013, 19:02

bune trebuie sa fie..

MotanLaOale 1

07.02.2013, 22:48

Anett 1

08.02.2013, 13:33

Arata suuper!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de pui cu galuste imperiale

ieri la 21:31

Pizza cu blat de broccoli

de Bunica 7

ieri la 20:33

Tochitura

ieri la 19:23

Hribi sotati

ieri la 19:08

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza ricotta,frisca si mango