Prajitura cu ricotta

de sunrisseee in Prajituri, 7 Feb 2013 | 2335 vizualizari

 

O prajitura foarte delicata si extrem de buna

 

INGREDIENTE

ALUAT:

  • 500g faina
  • 250g unt
  • 200g zahar pudra
  • 4 galbenusuri
  • coaja de la o jumatate de lamaie

CREMA:

  • 500g ricotta
  • 300g crema de vanilie
  • 4 linguri cacao
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ricotta:

Aluat:Faina se amesteca cu untul taiat bucatele,un praf de sare,coaja de lamaie si cele 4 galbenusuri pana se formeaza un aluat omogen,nu foarte tare.Aluatul astfel obtinut se pune la frigider pentru circa o ora, dar se poate face si cu o zi inainte,fara probleme.


Crema:Ricotta se amesteca cu crema de vanilie si cele 4 linguri de cacao.Se amesteca bine.Pentru ca nu aveam timp sa fac crema de vanilie eu am folosit metoda mai simpla si anume crema de vanilie la plic,care se face cam in 5 minute.


Aluatul il taiem in doua si il intindem in functie de tava pe care o avem.Se pune hartie de copt pe fundul tavii,punem prima foaie din aluat,crema,apoi ultima foaie de aluat.Se da la cuptor,la flacara mica pentru circa 30min,pana cand vedem ca devine aurie.Se lasa sa se raceasca si se presara cu zahar pudra.


Daca doriti sa faceti crema de vanilie acasa,aveti aici reteta.


Crema de vanilie:500ml lapte,50g faina,150g zahar,6galbenusuri.


Din cei 500 ml de lapte ne oprim un pahar de lapte pe care il vom adauga mai tarziu.Laptele se pune la fiert pana ce da un prim clocot,apoi se stinge flacara.Intre timp galbenusurile se amesteca cu zaharul pana cand devin o crema spumoasa,se adauga apoi faina si paharul de lapte pe care l-am pastrat.Aceasta compozitie o adaugam la laptele fiert,amestecand in continuu la foc mic,pana cand incepe sa se formeze crema.

 

TIPS-URI

1

Gustati crema inainte de a o baga la cuptor,daca mai trebuie zahar adaugati in functie de preferinte.Eu de regula mai adaug 4 linguri de zahar pudra,pentru ca noua ne place mai dulce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ricotta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Sim0na 1

07.02.2013, 19:02

bune trebuie sa fie..

MotanLaOale 1

07.02.2013, 22:48

Anett 1

08.02.2013, 13:33

Arata suuper!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu Ricotta