Prajitura cu ricotta, clatite si iaurt grecesc (reteta cu nr 200)

de Constelatialeu in Prajituri, 14 Mai 2013 | 3438 vizualizari

 

Vroiam ceva racoros,dar si cu ceva ''blat'' si m-am gandit eu sa fac combinatia asta,clatite,ricotta si iaurt grecesc.

 

INGREDIENTE

  • Pentru clatite
  • 200 g iaurt grecesc
  • 2 oua
  • 25 g zahar
  • 25 g unt
  • 150 g faina
  • 75 ml lapte
  • Pentru ''crema''
  • 250 g ricotta
  • 200 g iaurt grecesc
  • 200 g capsuni
  • 15 g gelatina
  • 3 oua
  • 200 g zahar
  • 200 ml smantana pt.frisca
  • 4 pliculete zahar vanilat
  • 1 plic de intaritor frisca
  • 20 g pepite ciocolata
  • frisca pentru ornat
  • nutella pentru umplut clatitele
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ricotta, clatite si iaurt grecesc (reteta cu nr 200):

Mai intai am facut clatitele. Cele 2 oua le-am mixat cu zaharul pana au devenit spumoase, am adaugat untul topit ,iaurtul si faina .Am subtiat cu laptele. Am copt 9 clatite, doar 6 le-am folosit la compozitie.


Cele 3 oua cu 200 g de zahar pe baie de abur pana se ingroasa. Gelatina se hidrateaza cu 50 ml apa rece si se adauga in galbenusuri dupa ce le-am lasat 10 minute sa se raceasca. Ricotta o amestecam cu 2 pliculete de zahar vanilat, apoi adaugam iaurtul, omogenizam. Peste aceasta compozitie turnam ouale cu gelatina si la final frisca batuta bine cu 2 pliculete de zahar vanilat si un pliculet de intaritor de frisca. Punem in compozitie si 20 g de pepite de ciocolata.


Clatitele le umplem cu nutella, dupa ce s-au racit. Capsunile le taiem in doua. Intr-o tava mai mica (fiecare pune in ce vas vrea) punem folie alimentara, pe fundul ei asezam capsunile, turnam un strat din compozitie ,apoi asezam clatitele si peste ele alt strat din compozitie. Dam la rece cca 2-3 ore. Cand s-a inchegat rasturnam pe un platou si ornam cu frisca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ricotta, clatite si iaurt grecesc (reteta cu nr 200)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

Constelatialeu 1

15.05.2013, 16:53

Multumesc,fetelor !

CookieMonster 1

15.05.2013, 18:41

Ademenitor!

Dana_Retetegg 1

15.05.2013, 22:00

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert baigli cu nuca
  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Bounty