Prajitura cu rubarba

de Valclaudia in Prajituri, 8 Iun 2013 | 11860 vizualizari

 

in copilarie mancam des prajitura de-asta

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 galbenusuri
  • 200 gr zahar
  • 12 linguri de ulei
  • 20 linguri de lapte
  • 1 plic praf de copt
  • 200 gr faina
  • 3 linguri de gris

Spuma de albus:

  • 4 albusuri
  • 240 gr zahar pudra
  • 1 praf de sare

Rubarba, 4 fire (tulpini) + 2 linguri de zahar de presarat peste rurbarba sa se lase sucul. //

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu rubarba:

Se curata rubarba, se spala si se taie bucatele. Se presara 2 linguri de zahar peste cubuletele taiate pentru a-si lasa sucul.


Preparam blatul amestecand galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul si devin spumoase. Adaugam pe rand uleiul, apoi laptele, la final faina amestecata cu praful de copt (acestea trebuiesc cernute inainte). Rezulta un aluat destul de moale. Ungem tava cu ulei, tapetam cu faina si golim aluatul in tava. Nivelam. Presaram grisul peste aluat, scurgem rubarba presand-o intre palme pentru a elimina o cantitate cat mai mare de lichid si asezam rubarba peste aluat.


Introducem tava in cuptorul preincalzit, pentru cca 15 min. la 200 grade.


Cat se coace blatul pregatim spuma mixand albusurile cu zaharul pudra la viteza cea mai mare pana obtinem o spuma ferma (ca pentru bezele)


Cand blatul este aproape copt scoatem tava din cuptor, intindem spuma de albusuri pe toata suprafata prajiturii si reducem temperatura la 160-170 grade pentru a nu arde spuma.


Mai lasam la cuptor inca 15-20 min (depinde cum va coace cuptorul), spuma trebuie sa fie uscata/crocanta ca bezeaua.


Lasam sa se raceasca in tava si servim.


Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

Rubarba este foarte acra. Chiar daca bezeaua care acopera prajitura este suficient de dulce, se poate folosi la servire si niste topping (de capsuni)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu rubarba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

mirela0911 1

09.06.2013, 08:40

foarte buna!

Corinuta 1

09.06.2013, 16:44

grozav arata! de incercat!

Sim0na 1

10.06.2013, 13:14

N-am folosit pana acum rubarba..

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu rabarber