Prajitura cu rubarba

de Valclaudia in Prajituri, 8 Iun 2013 | 11199 vizualizari

 

in copilarie mancam des prajitura de-asta

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 galbenusuri
  • 200 gr zahar
  • 12 linguri de ulei
  • 20 linguri de lapte
  • 1 plic praf de copt
  • 200 gr faina
  • 3 linguri de gris

Spuma de albus:

  • 4 albusuri
  • 240 gr zahar pudra
  • 1 praf de sare

Rubarba, 4 fire (tulpini) + 2 linguri de zahar de presarat peste rurbarba sa se lase sucul. //

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu rubarba:

Se curata rubarba, se spala si se taie bucatele. Se presara 2 linguri de zahar peste cubuletele taiate pentru a-si lasa sucul.

Preparam blatul amestecand galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul si devin spumoase. Adaugam pe rand uleiul, apoi laptele, la final faina amestecata cu praful de copt (acestea trebuiesc cernute inainte). Rezulta un aluat destul de moale. Ungem tava cu ulei, tapetam cu faina si golim aluatul in tava. Nivelam. Presaram grisul peste aluat, scurgem rubarba presand-o intre palme pentru a elimina o cantitate cat mai mare de lichid si asezam rubarba peste aluat.

Introducem tava in cuptorul preincalzit, pentru cca 15 min. la 200 grade.

Cat se coace blatul pregatim spuma mixand albusurile cu zaharul pudra la viteza cea mai mare pana obtinem o spuma ferma (ca pentru bezele)

Cand blatul este aproape copt scoatem tava din cuptor, intindem spuma de albusuri pe toata suprafata prajiturii si reducem temperatura la 160-170 grade pentru a nu arde spuma.

Mai lasam la cuptor inca 15-20 min (depinde cum va coace cuptorul), spuma trebuie sa fie uscata/crocanta ca bezeaua.

Lasam sa se raceasca in tava si servim.

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

Rubarba este foarte acra. Chiar daca bezeaua care acopera prajitura este suficient de dulce, se poate folosi la servire si niste topping (de capsuni)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu rubarba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

mirela0911 1

09.06.2013, 08:40

foarte buna!

Corinuta 1

09.06.2013, 16:44

grozav arata! de incercat!

Sim0na 1

10.06.2013, 13:14

N-am folosit pana acum rubarba..

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

9500 puncte

Rux

Rux 9

8350 puncte

Constelatialeu

7970 puncte

oanapl

7280 puncte

Lau

Lau 9

6610 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!