Prajitura cu smantana si visine

de corina241 in Prajituri, 24 Noi 2011 | 26499 vizualizari

 

Cu multa dragoste,pentru bucatarasi;)

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 g unt(eu am folosit margarina)
  • 200 g zahar
  • 4 oua
  • 250 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • 1 borcan 800g visine
  • 750 ml lapte
  • 2 plicuri budinca dr.qetker
  • 100 g zahar
  • 600 g smanatana
  • Pentru decor:
  • 2 plicuri Tort-Gelee rosu dr.qetker
  • 20 g zahar
  • 500 ml zeama compot visine
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu smantana si visine:

Se amesteca faina cu praful de copt.Se bate cu mixerul untul sau margarina.Adaugam treptat zaharul,apoi ouale rand pe rand si faina in 2 etape amestecand continuu pana la omogenizare.


Aluatul se toarna intr-o tava de cuptor(30x40cm),se niveleaza si se coace timp de 30 min in cuptorul incalzit in prealabil la 180 grade.


Visinile din compot se lasa la scurs intr-o sita,apoi se adauga peste blatul scos din cuptor distribuindu-se in mod egal.


Cele 2 plicuri de budinca se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj cu 100g zahar si 750ml lapte.Peste budinca fierbinte se adauga smanatana si se omogenizeaza.


Crema de budinca se intinde in tava peste visine.Tava se introduce din nou la copt pentru 20min,in cuptorul fierbinte,la temperatura constanata.Se opreste cuptorul si prajitura se lasa inca 10 min cu usa cuptorului usor deschisa,dupa care se scoate si se lasa la racit.


Se prepara Tort-Gelee-ul conform instructiunilor de pe ambalaj cu suc de visine si zahar,dupa acare se intinde peste budinca si se lasa la racit.


Pentru servire,se desface hartia de copt si se indeparteaza cu grija.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu smantana si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

corina241 1

29.11.2011, 21:47

gabytza

oana_pisicutza16 1

10.04.2012, 17:31

arata suuper bine

Alexandra Burz 1

24.02.2014, 21:59

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

ULTIMELE COMENTARII

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulada Padurea Neagra