Prajitura cu strugurei si crema din piscoturi cu mascarpone

de Valclaudia in Prajituri, 15 Iun 2014 | 632 vizualizari

 

INGREDIENTE

pentru blat:
  • 7 oua
  • 7 linguri de zahar tos
  • 7 linguri de apa minerala
  • 7 linguri de faina proaspat cernuta
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura (cu varf) pudra de roscove (karob)
  • 2 linguri de gris
  • 1 castronel de strugurei proaspat culesi
pentru crema:
  • 36 piscoturi din comert (3 pachete mici)
  • 1 cutie mascarpone (250 gr.)
  • 120 ml cafea foarte concentrata (eventual ness)
  • 70 gr. zahar tos
  • 2 oua
  • 1 praf de sare
pentru glazura:
  • 200 gr. zahar tos
  • 2 linguri cacao
  • 50ml apa
decor:
  • strugurei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu strugurei si crema din piscoturi cu mascarpone:

Blatul:


Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare.


Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam praful de copt si zaharul vanilat, apoi apa minerala si pudra de roscove.


Adaugam apoi in acest amestec alternativ cate o lingura de faina si spuma de albusuri pana incorporam toata cantitatea.


Ungem o tava cu ulei, o tapetam cu faina si turnam amestecul in tava. Presaram gris si strugurei.


Coacem blatul la temperatura moderata pana trece testul cu scobitoarea.


Crema se prepara astfel:


- piscoturile se rup bucatele si se inmoaie in cafea;


-mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam cate o lingura de mascarpone.


-amestecam aceasta crema cu piscoturile hidratate si o dam la rece pentru 1 ora


Peste blatul racit repartizam crema scoasa din frigider, taiem marginile prajiturii si portionam.


Decoram prajiturelele cu glazura preparata astfel:


-amestecam zaharul cu pudra de cacao si adaugam apa. Fierbem la foc moderat pana obtinem consistenta dorita, apoi presaram bobite rosii (strugurei).


Dam la rece prajiturelele cel putin 1 ora, apoi servim.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu strugurei si crema din piscoturi cu mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Rocsi 1

15.06.2014, 20:32

Ce grozava ti-a iesit

Ela68 1

15.06.2014, 22:05

nu intelegeam de unde "strugurei" . arata excelent

Luckycake 1

16.06.2014, 10:25

deliciu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!