Banuti cu portocale si ghimbir

de MyFancyCake in Prajituri, 16 Dec 2011 | 2311 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 350 gr faina,
  • 75 gr nuci macinate,
  • 150 gr zahar,
  • coaja de la o porocala,
  • 2 cm ghimbir,
  • 2 oua,
  • 150 gr unt rece,
  • un praf de sare,
  • 100 gr jeleu de rodii (sau alt jeleu usor acrisor),
  • 1 plic glazura de ciocolata Dr.Oetker,
  • alune caramelizate pentru decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Banuti cu portocale si ghimbir:

Amestecam faina cu nucile, zaharul, sarea si coaja de portocala. Adaugam untul si ouale. Framantam bine si adaugam si ghimbirul ras. Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la frigider 1 ora.Pe masa bine infainata intindem o foaie de aluat groasa de aproximativ 5 mm. Decupam cercuri cu diametru de 3 cm pe care le coacem la 180 grade Celsius timp de 10 minute.

Ungem jumate din biscuiti cu jeleu de rodii si acoperim cu  banutii ramasi.  Decoram cu ciocolata si bucatele de alune caramelizate.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Banuti cu portocale si ghimbir" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (22)

lia maria 1

17.12.2011, 12:01

un deliciu

Mihaela11_jo 1

17.12.2011, 20:23

Foarte fini

Kadia80 1

19.12.2011, 15:55

imi plac

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!