Prăjitură cu unt şi fructe de pădure

de diaconta in Prajituri, 9 Noi 2013 | 20898 vizualizari

 

Deci nu am cuvinte sa vă descriu cât de bună este această prăjitură.Blatul umed dar pufos în acelaşi timp,aromat cu vanilie combinat cu gustul puţin acrişor al fructelor de pădure o face irezistibilă.Jur că aş fi putut mânca pe loc jumatate de tavă,noroc că bunul simţ m-a făcut să mă ruşinez de gândul acesta,adică nu manânc acum că-i târziu,dar mâine alta este situaţia :))))))

 

INGREDIENTE

  • 290 g faina
  • 240 g unt 82 % grasime
  • 250 g zahar + 2 linguri
  • 3 oua
  • 120 ml lapte
  • 120 g iaurt grecesc 10% grasime
  • ½ lingurita sare
  • O lingurita praf de copt
  • Vanilie
  • Afine ,zmeura
  • Zahar pentru pudrat
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu unt şi fructe de pădure:

Faina am amestecat-o cu sarea si praful de copt.

Untul moale l-am mixat cu zaharul(am pastrat cele 2 linguri) pâna am obtinut o crema pufoasa si zaharul s-a topit.

Am adaugat pe rând ouale,mixând bine dupa fiecare.

Am adaugat vanilia si am mixat bine.

Am pus o treime din cantitatea de faina peste crema de unt si am mixat la viteza mica.

In aceasta etapa am pus si laptele,apoi jumatate din cantitatea de faina ramasa,iaurtul si restul de faina.

Eu am folosit fructe de padure congelate.Le-am scos din congelator doar când le-am încorporat în compozitie pentru a nu umezi blatul.

Daca folositi fructe proaspete,le dati putin prin faina înainte de a le pune.

O parte din afine le-am pus în compozitie amestecând usor cu o paleta.

Am pus compozitia într-o tava cu hârtie de copt.

Am presarat deasupra blatului restul fructelor,apoi am presarat cele doua linguri de zahar.

Eu am folosit o tava de  38x25 cm ,de aceea  nu este un blat prea înalt,dar asta chiar nu conteaza.

Am pus tava în cuptor ,pe care l-am preîncalzit la 175 de grade.

Am lasat-o în cuptor  40 de minute,dar e util sa faceti testul scobitorii.

Am lasat prajitura sa se raceasca în cuptor.

Am pudrat cu zahar când s-a racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu unt şi fructe de pădure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

Lia_ 1

11.11.2013, 10:33

multumesc pt. raspuns

vad ca te-ai pus pe gatit ca mai ai postari ulterioare; ma duc sa vad

diaconta 1

11.11.2013, 10:53

Lia,asta-i "singur acasa-isi face de cap prin bucatarie" ))))))))

Alexandra Burz 1

24.02.2014, 22:19

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata si fructe de padure