Tarta cu capsune

de JulyCris in Prajituri, 2 Iun 2014 | 2780 vizualizari

 

O tarta delicioasa cu un usor iz de migdale care merge facuta si cu cirese,visine,piersici sau orice alt fruct doriti. M-am inspirat din "caietul cu retete" al Violetei. Multumesc,Vio!

 

INGREDIENTE

  • Pt tarta
  • 100 gr unt (la temperatura camerei)
  • 100 gr zahar
  • 250 gr faina
  • 6 linguri apa
  • 1 ou
  • coaja rasa de lamaie
  • Pt umplutura
  • 1 kg capsune
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri amidon
  • un strop esenta de migdale
  • Pt uns
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu capsune:

Spalam capsunele si le indepartam coditele. Le taiem in patru. Le punem intr-o craticioara impreuna cu zaharul si le punem pe foc. La mine au lasat destul suc, am scos cam 150 de ml. Lasam sa fiarba cam 15 minute. Amestecam amidonul cu putin sirop lasat de capsune si adaugam peste. Mestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca.Dam deoparte si adaugam esenta. Lasam sa se raceasca.


Untul il mixam cu zaharul,pana devine cremos.(Eu va spun sincer ca n-am folosit zahar nici la capsune nici la tarta. Am folosit indulcitor lichid). Adaugam oul, il incorporam, apoi apa, coaja de lamaie si faina. Framantam un aluat pe care il transferam pe masa de lucru infainata. Impartim aluatul in doua (trei sferturi si un sfert). Din cele 3 sferturi de aluat intindem o foaie pe care o punem in forma de tarta care in prealabil am uns-o cu unt. Indepartam excesul de aluat. Turnam umplutura. Din aluatul ramas, intindem o foaie din care taiem fasii si facem un grilaj pe care il asezam deasupra tartei. Ungem cu galbenusul batut cu lapte. Dam la cuptor pana se rumeneste frumos. Lasam sa se raceasca in tava, apoi bagam putin la rece. Eu n-am mai avut rabdare. :D

 

TIPS-URI

1

Eu n-am mixat untul deloc,pt ca am folosit indulcitor lichid. Am amestecat pur si simplu toate ingredientele si a iesit un blat de tarta absolut delicios.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu capsune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

JulyCris 1

03.06.2014, 15:43

Multumesc tuturor pt arecieri!

Rocsi 1

04.06.2014, 18:35

Ador aceste tarte

robert_badica 1

13.07.2014, 20:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu crema de vanilie si fructe