Prajitura cu urda,mere si ghimbir

de papabundetot in Prajituri, 5 Iul 2014 | 3336 vizualizari

 

Pentru ca am avut o saptamana grea si obositoare,pentru vineri seara nu cred ca gaseam un mod de relaxare mai bun decat preparand o delicioasa prajitura :) Ideea acestei prajituri mi-a venit dupa ce am primit ceva urda de casa,buna,naturala,grasa dar mie urda nu imi place deloc, in starea ei pura,asa ca imi parea rau sa o las sa se strice si asa am creat aceasta prajiturica care pana la urma a fost tare,tare buna si aromata :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru blat:
  • 8 oua ( de casa)
  • 8 linguri zahar
  • 9 linguri faina
  • 1 lingurita ghimbir macinat
  • 2 plicuri praf de copt
  • 2 linguri ulei de masline
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema:
  • 3 oua
  • 300 gr urda
  • 2 mere rase
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri scortisoara
  • coaja rasa de la o lamiaie
  • Pentru topping:
  • 2 mere
  • 1 lingurita scortisoara
  • 6 linguri zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu urda,mere si ghimbir:

Blat: Am separat galbenusurile de albus,galbenusurile le-am frecat bine cu zaharul,esenta,apoi am adaugat uleiul de masline,faina,praful de copt si ghimbirul macinat.Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare,apoi le-am incorporat usor peste galbenusuri.



Am impartit aluatul in doua parti,o parte am pus-o intr-o tava tapetata cu hartie de copt si am dat-o la cuptor la foc mic.Pana s-a copt primul blat,am pregatit crema prajiturii.



Crema:
Am spart cele 3 oua intr-un castron,le-am batut bine pana cand au facut spuma,am adaugat apoi peste ele urda,coaja de lamaie, 2 mere rase,2 lingurite de scortisoara si zaharul si am amestecat bine pana cand toate aromele s-au combinat.



Dupa ce blatul s-a copt mai mult de jumatate,am scos tava din cuptor,am pus deasupra blatului,crema mea de urda,am nivelat frumos,apoi am pus restul de aluat si am dat tava din nou la cuptor pana cand s-a copt frumos.



Dupa ce am scos prajitura din cuptor am presarat-o cu zahar pudra si am pregatit un topping de mere.



Topping: Am taiat cele 2 mere in felii subtiri si le-am pus intr-o tigaie la foc,am pus peste ele si zaharul,scortisoara si le-am lasat sa se caramelizeze frumos.Merele caramelizate fierbinti,le-am asezat peste prajitura din tava si am lasat apoi ca totul sa se raceasca complet.



Daca va plac aromele acestei prajituri,va recomand sa o incercati,e o prajitura usoara si pufoasa extrem de gustoasa



Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu urda,mere si ghimbir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Corinuta 1

05.07.2014, 22:15

ce bunatate!

alilianaa 1

05.07.2014, 23:11

tare buna!

mirela0911 1

06.07.2014, 09:34

Buna combinatie!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert - Clafoutis cu cirese
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere si migdale