Prajitura cu visine

de Sidy in Prajituri, 12 Mar 2011 | 6538 vizualizari

 

Stiu ca sunt o multime de retete pentru aceasta prajitura...
Am sa vi-o dau si eu pe a mea.O reteta simpla de facut, pufoasa si tare gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 9 oua
  • 450 g zahar
  • 500 g faina
  • 3/4 pahar ulei
  • 1 pahar apa minerala
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • 1 kg visine proaspete cu simburele scos( sau visine puse pentru iarna in borcan, tot fara samburi)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine:

Se separa albusurile de galbenusuri.

Galbenusurile se bat bine cu zaharul 10 minute, pina isi dubleaza cantitatea.


Se adauga apoi uleiul, zaharul vanilat, apa si faina treptat, invirtindu-se mereu. Praful de copt se amesteca cu faina.

Albusurile batute bine spuma se incorporeaza in aluat ,invirtindu-se usor.

In tava unsa si tapetata cu hirtie de copt se pune coca, peste care punem visinele.

Dam la cuptorul dinainte incalzit la 180 grade C pina face o crusta maronie deasupra.

Se taie, dupa ce s-a racit, si se pudreaza cu zahar deasupra.


Pofta mare !

 

TIPS-URI

1

Cantitatile sunt pentru o tava mare de aragaz.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

mirela0911 1

13.03.2011, 20:19

am si eu niste visine la congelator, tb sa fac ca e tare buna

mamaieelena 1

14.03.2011, 00:30

adry88 1

09.06.2011, 15:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Brath