Prajitura cu visine

de Miha in Prajituri, 20 Iun 2010 | 11360 vizualizari

 

Reteta de Prajitura cu visine preparata in casa si foarte gustoasa

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri pline varf cu faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 300 g visine 
  • cateva visine pentru decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si esenta de vanilie si se mixeaza pana se obtine o bezea lucioasa.


Galbenusurile se amesteca cu uleiul, pus cate putin, ca la maioneza. Se toarna peste bezea. Daca bezeaua are consistenta corecta, amestecul va ramane la suprafata. Se incorporeaza usor, apoi punem si faina amestecata cu praful de copt.


Compozitia o turnam intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt. Punem deasupra visinile presarate cu putina faina si dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste usor deasupra.


Se lasa la racit in tava, apoi se rastoarna pe platou si se pudreaza cu zahar.



 

TIPS-URI

1

Pentru decor, visinile cu tot cu codite le trecem prin albus batut putin, apoi prin zahar. Se agata pe o vergea si se lasa la uscat. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (47)

ANCA 1

16.06.2014, 22:14

Am ajuns acasa si am gasit reteta asta pe monitor. In cuptor era deja prajitura! da,da, tot el, sotul meu!

Lia_ 1

11.08.2014, 08:27

superba prezentarea

Valclaudia 1

17.12.2014, 19:05

wow, ce pozaaa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

Gem de caise cu portocale si migdale

de oanapl 5

ieri la 21:38

RETETA RECOMANDATA
Desert tarta de post cu visine