Prajitura cu visine

de Miha in Prajituri, 20 Iun 2010 | 11411 vizualizari

 

Reteta de Prajitura cu visine preparata in casa si foarte gustoasa

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri pline varf cu faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 300 g visine 
  • cateva visine pentru decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si esenta de vanilie si se mixeaza pana se obtine o bezea lucioasa.


Galbenusurile se amesteca cu uleiul, pus cate putin, ca la maioneza. Se toarna peste bezea. Daca bezeaua are consistenta corecta, amestecul va ramane la suprafata. Se incorporeaza usor, apoi punem si faina amestecata cu praful de copt.


Compozitia o turnam intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt. Punem deasupra visinile presarate cu putina faina si dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste usor deasupra.


Se lasa la racit in tava, apoi se rastoarna pe platou si se pudreaza cu zahar.



 

TIPS-URI

1

Pentru decor, visinile cu tot cu codite le trecem prin albus batut putin, apoi prin zahar. Se agata pe o vergea si se lasa la uscat. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (47)

ANCA 1

16.06.2014, 22:14

Am ajuns acasa si am gasit reteta asta pe monitor. In cuptor era deja prajitura! da,da, tot el, sotul meu!

Lia_ 1

11.08.2014, 08:27

superba prezentarea

Valclaudia 1

17.12.2014, 19:05

wow, ce pozaaa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura " Deliciu cu visine"