Prajitura cu visine si crema de lapte si mascarpone

de diaconta in Prajituri, 15 Apr 2016 | 1847 vizualizari

 

Imi plac foarte mult prăjiturile cu fructe şi cremă  delicată,cu blat pufos şi foarte bine însiropat.
Aşa a fost şi această prăjitură,deloc sofisticată,dar atât de gustoasă şi ispititoare  încât nu a rezistat prea mult timp în frigider.
Ca să mă credeţi pe cuvânt,am să vă spun că pentru cremă am folosit o combinaţie de lapte condensat,mascarpone,frişcă  şi miere iar în jeleul de vişine am pus şi lamâie.Cum am însiropat blatul cu un sirop acrişor de lamâie,prăjitura a fost deosebit de răcoroasă.
Eu nu am vrut să folosesc prea multă gelatina (nu am o problema cu ea,dar nu vroiam o cremă gumoasă) de aceea crema nu este prea fermă,dacă credeţi de cuviinţă puteţi să folosiţi mai multă gelatină.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 galbenusuri de ou
  • 8 albusuri de ou
  • 180 g zahar
  • 200 g faina
  • 30 g gris
  • 1 lingurita praf de copt cu sofran
  • 5 linguri ulei
  • Sare
  • Vanilie de Bourbon
  • Coaja de lamâie

Sirop:

  • Sucul de la o lamâie
  • 3 linguri zahar
  • 100 ml apa

Cremă de lapte cu mascarpone:

  • 397 ml lapte condensat îndulcit
  • 100 ml lapte
  • 3 foi gelatina (6 g)
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 lingura plina smântâna 20% grasime
  • 1 lingura miere de albine

Jeleul de vişine:

  • 1 borcan de vişine pentru prăjituri cu tot cu sirop(reteta aici)
  • Sucul de la o lamâie
  • 1 lingura amidon
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine si crema de lapte si mascarpone:

Am pregatit blatul.


Am mixat albusurile cu un praf de sare si jumatate cantitatea de zahar.


Galbenusurile le-am mixat cu restul zaharului,apoi am pus pe rând cele 5 linguri de ulei.


Am amestecat faina cu praful de copt si grişul .


Am adaugat galbenusurile peste spuma de albusuri.


Am adaugat apoi în doua reprize faina cu grisul .


La final coaja de lamâie si vanilia.



Am pus amestecul într-o tava de 20x30 cm ,tapetata cu hârtie de copt,apoi am pus la cuptor la 200 de grade pentru 25 de minute.


Este util însa sa verificati daca este copt cu o scobitoare dupa ce acest timp s-a scurs ,dar sa nu deschideti cuptorul mai repede.



Am lasat blatul sa se raceasca,apoi l-am taiat în doua.


Pentru sirop am fiert toate ingredientele si l-am lasat sa se raceasca.


Visinele le-am pus împreuna cu siropul si sucul de lamâie în Blenderul Breville si le-am blenduit pâna am obtinut o compozitie fina.


Am amestecat cu o lingura de amidon si am pus vasul pe foc amestecând pâna ce jeleul s-a îngrosat suficient.Nu este nevoie sa fie foarte gros.


L-am lasat sa se raceasca.


Pentru crema am pus folie de gelatina în apa rece sa se hidrateze.



Frisca am mixat-o împreuna cu smântâna si o lingura de miere adaugata la final.


Am încalzit laptele,am pus gelatina scursa de apa si am amestecat pâna ce aceasta s-a topit.


Am amestecat laptele condensat cu laptele cu gelatina.


Am mixat mascarponele ,am adaugat laptele condensat cu gelatina si apoi am încorporat usor frisca.


m pus crema la frigider pentru câteva ore. De fapt ar fi trebuit sa încep cu crema dar nu stiam ca va dura asa mult.


Cum era deja târziu,nu am vrut sa o las peste noapte,asa ca m-am trezit în toiul noptii si am pus crema. J)))))) Grea viata.


Am însiropat foarte bine blatul,am pus jeleul de visine,crema si al doilea blat.


Am ornat cu crema si deasupra prajiturii.



Am lasat la frigider pâna ce crema s-a mai întarit,apoi,asa cum am spus,nu a avut viata prea lunga la cât a fost de gustoasa.


S-aveţi poftă!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine si crema de lapte si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

Meea 1

18.04.2016, 20:28

ce bun ❤ si ce bine arata!

laura_n 1

19.04.2016, 10:30

sebirizescu 1

03.05.2016, 22:39

buna prajitura

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta Brownie cu frisca si capsuni