Prajitura cu zmeura si lamaie

de Lavinia in Prajituri, 23 Aug 2013 | 8954 vizualizari

 

Un deliciu!Reteta de blat este a Patriciei ,un blat cu adevarat perfect si pufos!Multumesc Patricia >:D<

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 9 oua
  • 18 linguri de zahar
  • 9 linguri apa
  • 18 linguri de faina
  • coaja de la 2 lamai
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • Sirop:
  • 500 ml apa
  • 2-3 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingura rom
  • 150 g zahar
  • Mousse de lamaie:
  • 3 oua
  • 200 g zahar
  • 100 ml zeama de lamaie
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 40 g unt
  • 15 g gelatina+50 ml apa rece
  • 300 ml frisca lichida
  • Mousse de zmeura:
  • 350 g zmeura
  • 150 g zahar
  • 10 g gelatina+30 ml apa
  • 300 ml frisca lichida
  • Glazura:
  • 250 g ciocolata cu alune
  • 100 ml frisca lichida
  • zmeura
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu zmeura si lamaie:

Blat:

Separa albusurile de galbenusuri. Intr-un bol incapator mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga zaharul lingura cu lingura si mixeaza pana acesta se topeste si rezulta o bezea tare si lucioasa. Adauga galbenusurile si apa si amesteca usor. Separat cerne faina si adaug-o in ploaie amestecand usor de sus in jos pentru a nu se lasa albusurile. La final adauga vanilia si coaja de lamaie. Tapeteaza o tava 35/25 cm cu hartie de copt si coace blatul in cuptorul preincalzit pentru 30 de minute sau pana trece testul scobitorii. Lasa blatul la racit pentru cateva ore sau peste noapte apoi taie-l in 3 parti pe orizontala.

Sirop:

Fierbe apa cu zaharul si zeama de lamaie pana se topeste zaharul. Lasa siropul la racit si adauga romul.

Mousse de lamaie:

Amesteca ouale intregi cu zaharul,zeama de lamaie si esenta de vanilie pe baie de abur pana se ingroasa. Adauga untul si lasa crema la racit. Hidrateaza gelatina in apa rece timp de 10 minute apoi topeste-o pe baie de abur(atentie sa nu fiarba). Adauga gelatina peste crema de oua si lamaie. Mixeaza frisca apoi adauga treptat din crema de oua si omogenizeaza bine.

Mousse de zmeura:

Fierbe zmeura cu zaharul pentru 2-3 minute apoi adaug-o in blender pana devine un piure fin. Hidrateaza gelatina in apa rece timp de 10 minute apoi adaug-o peste piureul de zmeura. Lasa piureul la racit apoi adauga-l peste frisca batuta bine .

Asamblare:

Blat/Sirop/Mousse de lamaie/Blat/Sirop/Mousse de zmeura/Blat/Sirop. Lasa prajitura la rece pentru minim 8 ore (eu am lasat-o peste noapte).

Portioneaza prajitura in bucati potrivite. Topeste ciocolata cu frisca lichida apoi glaseaza fiecare prajitura si decoreaza cu zmeura.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Pentru asamblare aveti nevoie de o tava cu pereti detasabili.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu zmeura si lamaie-0
Prajitura cu zmeura si lamaie-1
Prajitura cu zmeura si lamaie-2
Prajitura cu zmeura si lamaie-3
Prajitura cu zmeura si lamaie-4
Prajitura cu zmeura si lamaie-5
Prajitura cu zmeura si lamaie-6
Prajitura cu zmeura si lamaie-7
Prajitura cu zmeura si lamaie-8
Prajitura cu zmeura si lamaie-9
Prajitura cu zmeura si lamaie-10
Prajitura cu zmeura si lamaie-11
Prajitura cu zmeura si lamaie-12
Prajitura cu zmeura si lamaie-13
Prajitura cu zmeura si lamaie-14

COMENTARII (49)

 Lavinia

Lavinia 1

25.08.2013, 08:02

Multumesc Gaby

Patricia Iordache

Patricia Iordache 1

17.09.2013, 18:28

Cu mare drag, ma bucur ca ti-a placut blatul! Eu am trecut prajiturica la favorite!

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

06.11.2013, 09:42

delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!