Prajitura de capsuni

de sandytza in Prajituri, 14 Apr 2010 | 6951 vizualizari

 

O prajitura racoroasa care se topeste in gura.

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi
  • 4 oua
  • 100 gr zahar
  • 4 linguri lapte praf
  • 2 linguri miere
  • 60 gr unt
  • 1 plic praf de copt
  • 200 gr faina
  • Crema
  • 4 albusuri
  • 500 gr capsuni
  • 200 gr frisca lichida
  • 8 linguri zahar
  • 1 plic gelatina
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de capsuni:

Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul.
Galbenusurile se freaca impreuna cu untul, laptele praf, mierea si praful de copt.
Se adauga albusurilepeste galbenusuri, se amesteca usor sa nu se lase albusurile apoi se adauga treptat faina.
Se imparte compozitia in doua si se coc doua blaturi. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata cu faina se toarna aluatul si se niveleaza cu o lingura. Aluatul este destul de grosut asa ca eu l-am intins cu cutitul pe hartie apoi ampus hartia in tava.
Se coace in cuptor la 180 grade timp de 15 min.

Crema

Frisca se bate spuma si se pune deoparte.
Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul .Capsunii se zdrobesc cu blenderul pana se fac suc. Se pune bolul cu albusuri deasupra unei oale cu apa clocotita si se mai bate pana ce se intaresc albusurile. Se adauga sucul de capsuni si se continua sa se bata pana cand albusurile sunt un pic caldute.
Gelatina se dizolva pe foc in 50 ml apa . Cand s-a dizolvat se ia de pe foc si se adauga 50 ml apa rece. Se adauga treptat peste albusurile batute spuma cu capsunii, apoi se amesteca cu frisca batuta.

Se pune prima foaie intr-o tava tapetata cu folie transparenta . Se toarna toata crema, se niveleaza apoi se pune a doua foaie. Se baga la rece pentru 2-3 ore apoi se orneaza cu 200 ml frisca batuta spuma.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (20)

sandytza 1

15.04.2010, 22:55

In primul rand iti spun ca imi place poza ta Miha . Aia naturala o bat cu mixerul pana e un pic cremoasa apoi adaug zaharul si o mai bat pana se face teapana. Dar eu vb de astea din Spania care toate sunt la fel daca le bati ai frisca .

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 13:21

yammy ce bn arata

-Marius- 1

10.04.2019, 06:48

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura rapida cu capsuni