Prajitura de cocos cu vanilie si ciocolata

de Corinuta in Prajituri, 27 Noi 2010 | 19316 vizualizari

 

Va spun sincer e foarte buna, dar e prima si ultima data cand o fac pentru ca e aproape imposibil de taiat si servit...........cine a inventat-o, nu stiu la ce s-o fi gandit....

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 200 g zahar
  • 200 g fulgi de nuca de cocos
  • 4 albusuri
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf de sare

Crema de ciocolata:

  • 100 g ciocolata amaruie
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingurita cafea ness
  • 2 linguri zahar
  • 50 g unt
  • 4 linguri lapte

Crema de vanilie:

  • 1 plic budinca de vanilie
  • 400 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 200 ml frisca lichida
  • ciocolata ptr ras deasupra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de cocos cu vanilie si ciocolata:

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul treptat si zaharul vanilat si se mixeaza pana se topeste tot zaharul si spuma devine lucioasa. Se adauga fulgii de cocos si se incorporeaza amestecand usor. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc mic pana se aureste deasupra, apoi se lasa sa se raceasca.


Intre timp se fierbe crema de ciocolata pe aburi amestecand bine toate ingredientele pana se ingoasa, aprox. 10 minute. Se intinde cu grija peste blatul rece.


Se prepara o budinca de vanilie cu laptele si zaharul conform cu instructiunile de pe ambalaj, apoi se lasa la racit, amestecand din cand in cand. Frisca se bate bine si se amesteca cu budinca rece, dupa care se intinde peste crema de ciocolata.


Deasupra se razuie ciocolata si gata! Merita incercata macar o data:)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de cocos cu vanilie si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

elena1988 1

15.03.2011, 16:22

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

17.02.2013, 12:16

Crema de vanilieee...hmmmm, musai sa incerc

Marce 1

17.02.2013, 23:14

eu am facuto dar am adaugat 2 linguri de faina in blat si nu se sfarama deloc trebuie sa o faceti este foarte buna....ms pentru reteta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura fulgi de nea