Prajitura de portocale

de Andreea Baraboi in Prajituri, 26 Apr 2014 | 2419 vizualizari

 

Cand am musafiri neanuntati aceasta prajitura ma salvat imediat, e foarte usor de facut si nu trebuie sa umblam prea mult la portofel. Este un desert destul de apreciat in familie, o zi placuta tuturor !!

 

INGREDIENTE

  • 1 portocala (coaja si sucul)
  • 170 unt sau margarina la temperatura camerei
  • 4 oua
  • 250 zahar
  • 50 g lapte
  • 250 g faina
  • 1 praf de copt
  • zahar pudra
  • ciocolata amara sau dulce
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de portocale:

Intr-un recipient mixam zaharul cu ouale pana devine o crema spumoasa, dupa care adaugam coaja de portocala, untul si continuam sa amestecam pana devine si mai spumos.

Adaugam laptele, sucul de portocale si faina si lucram, atentie faina putin cate putin se adauga pentru a nu face cocoloase iar spre final adaugam praful de copt. Se unge tava de copt cu unt sau ulei unde se presoara ceva  faina pt a fi siguri ca nu se lipeste, cuptor preincalzit pt 45 minute, foc mediu.

O  alta varianta se poate face si cu ciocolata , topim ciocolata si o rasturnam in forme de inimioare sau ce avem si se poate decora. Este ceva tipic de fantezie si cred ca orice femeie are o fantezie bogata! 

Se lasa la racit si apoi se poate servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Andreea Baraboi 1

27.04.2014, 17:01

laura_n 1

27.04.2014, 17:49

ai uitat sa treci oua la ingrediente! chiar ma gandeam ca e fara oua reteta

Andreea Baraboi 1

27.04.2014, 19:16

Mersi de atentionare , am modificat

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec cu portocale si ciocolata