Prajitura de post, cu mere

de Ina in Dulciuri, 2 Dec 2016 | 8149 vizualizari

 

Mi-a placut foarte mult prajitura Mihaelei ( miki_a) si azi am decis sa o incerc, doar ca am folosit mere conservate la borcan.
A iesit o prajitura de-o pufosenie si fragezime maxima :X 

 

INGREDIENTE

Aluat:
  • 250 g margarina Rama Maestro
  • 10 linguri apa
  • 10 linguri ulei
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • un praf de sare
  • 600 g faina de grau tip 650 (e mai inchisa la culoare )
Umplutura :
  • mere rase cu scortisoara, conservate
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de post, cu mere:

Punem faina intr-un vas incapator si-i facem o gropita in centru. Topim usor margarina si o adaugam in vas, impreuna cu celelalte ingrediente (apa, ulei, sare, zahar, bicarbonat si zeama de lamaie ). Framantam un aluat potrivit de tare pe care-l invelim in folie alimentara si-l lasam la frigider cca. o ora (sau 7-8 minute la congelator) .


Tapetam o tava cu hartie de copt.


Din aluatul obtinut, intindem 3-4 foi ( eu am folosit o tava mai mare si mi-au iesit doar 3 foi ) ce se vor pune alternativ în tavă: foaie/ mere/ foaie/ mere/ foaie.


Coacem in cuptor, la foc potrivit, pentru aproximativ 40 minute.


Taiem prajitura dupa ce se raceste, (pudram cu zahar, daca dorim ) si servim.

 

TIPS-URI

1

Din cantitatile date, am obtinut 3 foi pentru o tava cu diametrul 38/25 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de post, cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Gherca Daniela 1

05.12.2016, 17:34

o bunatate de prajitura!

RuxyRux 1

08.12.2016, 20:51

O, daaaa Minunata!

diaconta 1

10.12.2016, 23:37

vaaai cum am scapat-o,asa-mi trebuie daca lipsesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ratatouille pe grill
  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si gem de gutui