Prajitura de post cu nuca de cocos

de Camelya in Dulciuri, 29 Mar 2016 | 1335 vizualizari

 

Desi nu tinem post, m-am gandit sa fac o prajiturica cu nuca de cocos pentru cei care tin post. Noi am mancat-o cu unt de arahide si nutella. :d Super tare combinatia. :D Reteta ii apartine Laurei Adamache. Am schimbat putin cantitatile ingredientelor. O minunatie de prajiturica! 

 

INGREDIENTE

  • 65 gr nuca de cocos
  • 190 gr faina
  • 150-170 gr zahar
  • 300 ml apa
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingura de cacao
  • 1 lingura esenta de vanilie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de post cu nuca de cocos:

Intr-un bol amestecam nuca de cocos, faina, zaharul si praful de copt. Amestecam cu o lingura. Turnam apa si esenta de vanilie peste ingredientele uscate. Mixam bine. Eu am folosit o tava mai mare. Daca aveti o tava dreptunghiulara de 20x20 cm, folositi-o. Prajitura va iesi si mai inalta decat cea facuta intr-o tava mai mare. Tapetam o forma triunghiulara cu foaie de copt. Turnam trei sferturi din aluat in tava. Amestecam aluatul ramas cu o lingura de cacao si il punem in tava. Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 35-40 minute. Incercam prajitura cu o scobitoare ca sa verificam daca este bine coapta. Lasam prajitura sa se raceasca iar apoi o putem servi ca atare sau pudrata cu zahar vanilat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de post cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Aletta 1

18.01.2017, 19:57

Ce prajitura bunaaaa

Camelya 1

18.01.2017, 20:56

dantes 1

19.01.2017, 06:33

Buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

RETETA RECOMANDATA
Inghetata cu lemon curd si afine