Prajitura "DEA"

de Dea_Dea in Prajituri, 6 Iul 2013 | 5222 vizualizari

 

Nooa pentru ca sotul mi-a zis dimineata sa fac ceva dulce , ce nu am mai facut , si cum mama mi-a adus cirese , am zis hai sa vad ce fac.
A iesit o bunatate de prajitura!! Si am numit-o Dea, pentru ca mi-a placut tare gustul si aspectul :P .Ma laud , astept si laudele voaste :))

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 3 oua
  • 2 linguri apa
  • un praf de sare
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • CREMA:
  • 200 gr cirese fara samburi
  • 2 linguri zahar
  • 1 plic gelatina(10 gr)
  • 200 ml frisca.
  • SIROP:
  • 150 ml apa
  • 1 lingura zahar
  • esenta de rom
  • GLAZURA
  • 100 gr ciocolata
  • 100 gr frisca lichida
  • KRANTZ:
  • 1 lingura zahar
  • 50 gr miez de nuca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "DEA":

BLAT :


Albusurile se bat spuma cu apa si praful se sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin ca o bezea.Se adauga galbenusurile frecate cu ulei , iar la final faina, praful de copt si cacaoa amestecate.


Se pune in tava(20 x30), cu hartie de copt si se da la cuptor la foc potrivit 40 min. Se scoate si se lasa la racit pe gratar.


CREMA:


Ciresele cu zaharul se pun in cratita la fiert , pana se topeste zaharul (10 min) si se lasa la racit.Frisca se bate . Gelatina se hidrateaza in 3 linguri de apa, se lasa 5 min, apoi se dizolva pe abur .Se pune peste cirese , iar apoi se incorporeaza frisca.


SIROP:


Apa si zaharul se pun pe foc pana se topeste zaharul, se adauga esenta de rom si se lasa la racit.


GLAZURA:


Ciocolata se rupe bucati , se adauga frisca si se pune pe abur pana se omogenizeaza, apoi se lasa la racorit.


KRANTZ:


zaharul se pune la topit , cand este topit se pune miezul de nuca, se amesteca si se lasa la racit. Apoi se marunteaza.


ASAMBLARE:


Blatul se pune pe platou si se insiropeaza, se pune crema si se da la frigider pana facem glazura.


Se Glazureaza si peste glazura se pune krantz-ul .


POFTA BUNA!!


 

TIPS-URI

1

Se pot folosi la crema , visine, sau alte fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "DEA"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Valclaudia 1

06.07.2013, 21:36

imi place

diaconta 1

06.07.2013, 21:41

Iooooooi inspirat sotul tau

Dea_Dea 1

08.07.2013, 08:48

Multumesc!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu prune,scortisoara si smantana