Nooa pentru ca sotul mi-a zis dimineata sa fac ceva dulce , ce nu am mai facut , si cum mama mi-a adus cirese , am zis hai sa vad ce fac.
A iesit o bunatate de prajitura!! Si am numit-o Dea, pentru ca mi-a placut tare gustul si aspectul :P .Ma laud , astept si laudele voaste :))
BLAT :
Albusurile se bat spuma cu apa si praful se sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin ca o bezea.Se adauga galbenusurile frecate cu ulei , iar la final faina, praful de copt si cacaoa amestecate.
Se pune in tava(20 x30), cu hartie de copt si se da la cuptor la foc potrivit 40 min. Se scoate si se lasa la racit pe gratar.
CREMA:
Ciresele cu zaharul se pun in cratita la fiert , pana se topeste zaharul (10 min) si se lasa la racit.Frisca se bate . Gelatina se hidrateaza in 3 linguri de apa, se lasa 5 min, apoi se dizolva pe abur .Se pune peste cirese , iar apoi se incorporeaza frisca.
SIROP:
Apa si zaharul se pun pe foc pana se topeste zaharul, se adauga esenta de rom si se lasa la racit.
GLAZURA:
Ciocolata se rupe bucati , se adauga frisca si se pune pe abur pana se omogenizeaza, apoi se lasa la racorit.
KRANTZ:
zaharul se pune la topit , cand este topit se pune miezul de nuca, se amesteca si se lasa la racit. Apoi se marunteaza.
ASAMBLARE:
Blatul se pune pe platou si se insiropeaza, se pune crema si se da la frigider pana facem glazura.
Se Glazureaza si peste glazura se pune krantz-ul .
POFTA BUNA!!
1
Se pot folosi la crema , visine, sau alte fructe.
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro