Prajitura Delicia

de Laura Alexia in Prajituri, 16 Ian 2012 | 28734 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 oua
  • 300 g zahar
  • 2 linguri pesmet
  • 2 linguri faina
  • 300 g nutella/finetti
  • 7 linguri lapte
  • 500 ml frisca
  • capuccino
  • 500 g nuca
  • 300 g biscuti
  • cafea
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Delicia:

In tava unsa cu ulei si tapetata cu faina se pune 300 g nuca prajita si taiata

BLATUL

7 albusuri se bat spuma impreuna cu 200 g zahar, 2 linguri faina, 2 linguri pesmet si 200 g nuca macinata. In tava unsa cu ulei si tapetata cu faina in care am pus 300 g nuca se toarna blatul si se coace. Dupa ce se scoate de la cuptor se intoarce inves, adica cu nuca in sus  si cat este calda se pun 300 g finetti/nutella (se unge cat este calda)

CREMA

Pe baie de aburi se fierb 7 galbenusuri cu 100 g zahar adica 10 linguri de zahar, 7 linguri de lapte pana crema devine ca si o budinca. Dupa ce am luat-o de pe foc se lasa la rece, dar nu pana se raceste de tot, ci pana devine calie. Intr-un castron se pun 500 ml frisca si se bate, iar in timp ce batem frisca punem treptat din crema. 

ARANJARE

Peste blat am pus finetti/nutella, iar peste finetti se pune jumatate din crema si peste crema se pun biscuiti inmuiati in cafea naturala bine indulcita si peste biscuiti puneti restul de crema si se pudreaza cu capuccino.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Delicia" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Amandine cu fondant