Prajitura delicioasa

de silvi0ara in Prajituri, 14 Feb 2010 | 8810 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • 5 oua
  • 150g zahar
  • 150 faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • o priza sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de portocala(otional)
  • Pentru umplutura;
  • 2 licuri gelatina Dr.Oetker
  • 450g smantana 12% grasime
  • 450g iaurt
  • 300ml frisca lichida
  • 100g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 cutie compot ananas-450g
  • Pentru decor;
  • 50g ciocolata neagra
  • bucatele de ananas
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura delicioasa:

Blatul:



Se bat oule impreuna cu zaharul,vanilia si o priza de sare pand isi dubleaza volumul.Apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao,amestecand usor.(cine doreste poate aduga coaja de portocala rasa)Compozitia se toarna intr-o tava de aragaz,tapetata cu hartie pergament,si se coace in cuptorul preincalzit la temperatura de 180gC,pentru 20 de minute.



Crema:



Intr-un bol se amesteca iaurtul cu smantana,zaharul,vanilia,apoi se adauga gelatina pregatita conform instructiunilor de pe pachet.(eu am dizolvat gelatina in zeama de compot-).Apoi se adauga frisca batuta ,amestecand usor de jos in sus.Se lasa la frigider sa se intareasca putin.Se scoate hartia pergament de pe spatele blatului,apoi se pune inapoi in tava.Se scoate crema si se pune jumatate din compozitie pe blat,se niveleaza frumos,apoi se adauga bucatile de ananas,se toarna cealalta jumatate de crema,se intinde uniform,si se lasa la rece pentru 1 ora.


Dupa ce s-a intarit crema,se taie prajitura in forma dorita si se decoreaza cu ciocolata topita la bain-marin,iar deasupra se pun bucatele de ananas.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura delicioasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

silvi0ara 1

07.10.2010, 10:19

Jolygina,mersi mult.

Alina26 1

15.01.2014, 22:09

arata senzational!!!!

silvi0ara 1

16.01.2014, 12:36

Multumes Alina26

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Camelya

12270 puncte

oanapl

11200 puncte

Lau

Lau 9

10910 puncte

Valclaudia

8020 puncte

 merisor

7770 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Hortansa
  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza