Prajitura desteapta

de nadina73 in Prajituri, 16 Apr 2010 | 9302 vizualizari

 

o prajitura usor de facut si nu e scumpa "zic eu"

 

INGREDIENTE

  • pt o tava mare
  • 12 oua
  • 1,5 litri lapte
  • 13 linguri de faina
  • 13 linguri de zahar
  • 5 vanilii
  • zahar pudra pt decor
  • un varf de cutit de sare
  • 1 lingura  de unt pt uns tava
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura desteapta:

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat cu putina sare


Galbenusurile ,zaharul si vanilia se amesteca bine apoi se pune faina si treptat laptele sa nu se faca cocoloase,iar in final se amesteca cu albusurile batute spuma.


Se unge o tava cu unt (de data acesta nu se pune nici folie nici hartie)si se toarna compozitia ,apoi se da la cuptor pentru 80-90 minute la 140-150 grade dar daca se poate numai jos nu si partea de sus ,altfel se va rumeni foarte tare.


Cand s-a racit se pudreaza cu zahar pudra si se taie si se mananca cu o poftaaaaaaaaaaaaaa


Se alege singura crema si va ramane ca o foaie apoi crema si iar foaie(privita din lateral)


PS:Dupa ce o scoateti din cuptor trebuie lasata cel putin 2-3 ore altfel nu se taie bine,de obicei eu o fac seara si atunci dimineata o tai foarte bine si evit dicutiile cu pofticiosi mei care nu au rabdare


Si sa nu uit trebuie folosita o tava inalta fiindca creste foarte mult isi dubleaza aproape volumul la copt dupa care scade

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura desteapta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

mariac 1

19.04.2010, 15:27

ce bine arata simo si eu am facut dar parca nu arata asa de bine

nadina73 1

23.04.2010, 00:43

e nu nu ai pudrat-o cu zahr si de acea

vero_closca 1

19.09.2010, 12:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Camelya

12270 puncte

oanapl

11200 puncte

Lau

Lau 9

10910 puncte

Valclaudia

8020 puncte

 merisor

7770 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Hortansa
  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Evantai de vinete

de oanapl 5

ieri la 23:32

Prajitura rasturnata cu visine

de oanapl 5

ieri la 23:26

Desert papanasi fierti

de RODIMUR 3

ieri la 21:32

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu ciocolata