Prajitura Yugoslavia

de miremirc in Prajituri, 9 Ian 2012 | 14822 vizualizari

 

by mama

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 5 oua
  • 6 lg zahar
  • 3 lg faina
  • 5 lg nuci macinate
  • 1 plic ahar vanilat
  • 2 lg apa
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 foaie de napolitana
  • Crema :
  • 1 plic budinca de capsuni (sau zmeura, vanilie, ciocolata...)
  • 400 ml lapte
  • 4 lg zahar
  • 200 g unt moale
  • Decor:
  • ciocolata rasa ( bilute de ciocolata...)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Yugoslavia:

Pentru blat : mixam albusurile spuma tare, adaugam zaharul treptat, galbenusurile pe rand, lingurile cu apa tot pe rand iar la final faina amestecata cu praful de copt si nucile.


Turnam compozitia obtinuta peste foaia de napolitana, pe care am decupat-o dupa forma tavii de copt (25*35 cm). Tava am uns-o cu putin ulei si am tapetat-o cu hartie de copt.


Pentru crema : preparam budinca conform instructiunilor de pe plic; lasam sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam spuma, iar in el adaugam treptat, cate o lingura din budinca racita


Crema o intindem peste blatul copt . Deasupra radem ciocolata sau presaram aschii de ciocolata, bilute de ciocolata etc...


O prajitura simpla, rapida si excelenta !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Yugoslavia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Sidy 1

20.04.2013, 07:14

Simplu de facut dar foarte gustoasa !!!

adryanna_10_bv 1

22.04.2013, 10:02

foarte buna cred ,dar nu e putin doar o budinca?

iri_iri 1

15.12.2014, 21:57

Arata bine

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan

de Adi 4

la 13:59

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

ieri la 23:27

Biscuiti vitralii

ieri la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca si crema de lapte