Prajitura desteapta cu ciocolata

de Criss in Prajituri, 4 Noi 2015 | 5270 vizualizari

 

Prajitura desteapta, prajitura inteligenta, cremsnit fals e arhicunoscuta deja si de cateva ori am facut si eu aceasta prajitura in varianta clasica. Dar varianta cu ciocolata n-am incercat-o pana acum. Insa reteta pe care am vazut-o pe blogul Laurei Laurentiu mi-a placut foarte tare si azi a venit si randul ei. Pot sa va spun ca nu credeam ca e atat de buna ,dar e mult mai buna decat varianta clasica. De ce e atat de desteapta aceasta prajitura? Pai pentru ca pur si simplu se amesteca ingredientele si prajitura se face singura, adica se separa in trei straturi, o baza, o crema si un blat deasupra. Desi nu ma asteptam, Alex a fost super incantat de prajitura, mi-a zis doar ca e prea mica tava in care am facut prajitura si ca data viitoare sa fac portie dubla. :D Singurul lucru ce m-a nemultumit este ca blatul de deasupra a iesit prea gros, deci data viitoare voi lasa prajitura doar 40 minute si nu 45.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua  
  • 120 grame unt
  • 600 ml. lapte
  • 110 grame zahar pudra
  • 100 grame zahar tos
  • 50 de grame de cacao
  • 110 grame de faina
  • 1 praf de sare
  • 1/2 lingurita otet
  • 1 lingura extract de vanilie
  • 30 ml. cafea espresso foarte concentrata
  • zahar pudra pentru presarat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura desteapta cu ciocolata:

Ouale se separa si albusurile se bat spuma impreuna cu praful de sare. Se adauga zaharul tos si otetul si se bate in continuare pana rezulta o bezea ferma si lucioasa si zaharul se topeste. Galbenusurile se amesteca cu zaharul pudra si se spumeaza pana se albesc si isi dubleaza volumul. Se adauga untul topit, esenta de vanilie si cafeaua si se omogenizeaza. Peste amestecul de galbenusuri se adauga faina amestecata cu cacao si laptele caldut. Se amesteca cu mixerul sau cu un tel si in final se adauga albusurile spumate. Compozitia va fi lichida, dar nu va speriati, asa trebuie sa fie. Se toarna toata compozitia intr-o tava (24/24) tapetata cu hartie de copt si se coace prajitura 40 minute. Dupa cele 40 minute, se scoate prajitura, care va avea un aspect si o consistenta asemanatoare cremei de zahar ars, adica va fi destul de moale. Se lasa sa se raceasca, apoi se pune in frigider , dupa care se poate taia si pudra cu zahar. Simpla si delicioasa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura desteapta cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Gicuta69 1

04.11.2015, 22:07

Perfecta!!

Criss 1

05.11.2015, 08:54

Micutza Luana 1

08.11.2015, 13:54

cioco prezentaa X::

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

Gem de caise

de RODIMUR 4

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Prajitura desteapta cu ciocolata