Prajitura din piscoturi cu norisor de frisca

de azyrra in Prajituri, 13 Dec 2011 | 4837 vizualizari

 

O reteta simpla pentru cele care vor sa-si impresioneze sotul, prietenul sau ... amantul ;)

 

INGREDIENTE

  • 400ml lapte rece de la frigider
  • 1 plic praf pentru frisca
  • 1 plic praf pentru crema de cacao
  • 4 linguri zahar
  • o punga piscoturi (la alegere)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura din piscoturi cu norisor de frisca:

Prima oara se pregateste frisca: 150ml lapte, praful pentru frisca, se bate cu mixerul pana se face tare. Apoi se pregateste crema: laptele ramas, adica 250ml lapte, praful pentru crema, cele 4 linguri de zahar, se bat pana se face crema tare.


Se ia un vas putin conic si se pun de jur imprejur, in interior, in picioare piscoturile pana fac un perete, la baza se pun tot piscoturi dupa care se aseaza un strat de frisca, apoi un strat de piscoturi, apoi un strat de crema, unul de piscoturi, altul iarasi de crema si tot asa pana se umple vasul. La sfarsit trebuie sa fie un strat de piscoturi. Cand ati terminat se ia o farfurie, se pune peste vasul unde ati pus crema si piscoturile si intoarceti prajitura pe farfurie. Va fi in forma unui "vulcan, trunchi. Daca va iesit si a ramas in picioare atunci perfect. In vaf se pune restul de frisca ramasa, ca un norisor... jucati-va cu frisca ;) apoi presarati praf de cacao peste...


Ce spuneti? arata funny?


Pofta buna si "distractie placuta". Puteti servi cu vin alb dulce ... se anunta o seara romantica ... deci sa aprindem lumanarile fetelor ;)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura din piscoturi cu norisor de frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

azyrra 1

14.12.2011, 16:13

norisorul vine ultima oara. imi pare au ca nu am facut poze pe parcursul pregatirii. sper ca am explicat dat mai indetaliat in reteta cum sa asezati piscoturile in vas ...

MIUTA 1

26.01.2012, 23:20

Wauuuu,foarte bun

Lau 1

25.06.2012, 09:32

la multi ani

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitive festive

de ancutsa 5

ieri la 18:17

Gem de piersici

de ancutsa 5

ieri la 18:09

Gem de prune

de ancutsa 5

ieri la 18:06

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu prune