Prajitura Dorina

de mirela0911 in Prajituri, 25 Feb 2011 | 8374 vizualizari

 

Am rasfoit caietul meu cel vechi cu retete si am dat peste aceasta prajitura si am zis gata, o execut. E ziua sotului meu azi si trebuia sa duca la servici praji si gustari, asa ca am trecut la treaba.

 

INGREDIENTE

  • Pt.foi:
  • 2 oua intregi
  • 1 lg miere de albine
  • 50 g margarina
  • 100 g zahar
  • 400 g faina
  • 1 lgt amoniac
  • 50 ml lapte
  • Pt. crema: 
  • 500ml lapte
  • 5 lg faina
  • un pachet unt
  • 200g zahar pudra
  • 2 lgt cacao
  • 1 esenta vanilie
  • Pt.glazura:
  • 7 lg zahar pudra
  • 2 lg cacao
  • 2 lg ulei
  • 3 lg apa clocotita
  • 1 lg unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Dorina:

Foile: se pun ouale, mierea, zaharul si margarina intr-un vas si se amesteca pe baia de aburi pana se topeste compozitia. Se lasa la racit, dupa care se adauga faina, amoniacul dizolvat in laptele caldut, si se face un aluat din care se coc pe dosul tavii 4 foi (in jur de 7-8 minute pt. fiecare foaie).


Crema: laptele si faina se fierbe pe soba si se amesteca pana devine o pasta omogena si cu consistenta groasa. Se lasa la racit. Intre timp, untul cu zaharul pudra se freaca bine. Dupa ce s-a racit prima se amesteca impreuna bine si se impart in 3 parti. In doua din ele se pune cate o lgt de cacao, iar in cealalta se pune esenta de vanilie.


Se umplu foile, un rand cacao, unul vanilie si iar cacao. Deasupra se pune glazura.


Glazura: toate ingredientele se pun pe foc si se fierb pana se topeste zaharul.


Se lasa la rece cateva ore bune. Eu am facut-o ieri pe la amiaza ca sa fie buna pe azi pe cand trebuia sa o duca sotul la servici.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Dorina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

kamy 1

26.02.2011, 19:12

la multi ani sotului!! prajitura super

adry88 1

12.06.2011, 13:49

ANDREEA 1

03.09.2012, 22:20

Prajitura cu foi si crema,preferata mea,nicicand nu as refuza o portie zdravana!!! Cred ca nimeni nu ar refuza,Mirela ,sa-ti traiasca familia frumoasa,sa fiti sanatosi cu totii....Felicitari pentru prajiturica!Nu ne-ai spus daca au papat colegii sotului praji?))

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă de legume pasate, cu ceapă roșie și crutoane

de RODIMUR 5

ieri la 22:51

Iahnie de fasole

ieri la 21:47

Poale-n brau

de RuxyRux 9

ieri la 21:41

Mamaliga in straturi cu oua

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Krem a la krem