Prajitura festiva cu crema de nuci

de katty in Dulciuri, 16 Noi 2014 | 18387 vizualizari

 

Este o prajitura delicioasa , cu aroma de nuci si cafea instant .

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 5 oua ,
  • 5 linguri zahar,
  • 5 linguri faina ,
  • 2 linguri ulei,
  • 2 linguri cacao ,
  • un praf de sare
  • crema :
  • 250 gr unt sau margarina ,
  • 150 gr zahar pudra ,
  • 250 gr nuca macinata ,
  • 2 lingurite cafea instant dizolvate in putina apa
  • decor:
  • 50 gr ciocolata rasa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura festiva cu crema de nuci:

Preparam mai intai blatul . Separam albusurile pe care le batem cu un praf de sare pana se intaresc . Adaugam zaharul si batem in continuare pana capata consistenta unei smantani groase . Adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul , mixam , apoi cernem deasupra faina amestecata cu cacao . Amestecam usor cu o lingura de jos in sus , apoi turnam compozitia intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina , sau cu hartie de copt .Coacem blatul pana trece proba scobitorii .


Lasam blatul sa se raceasca , apoi il scoatem si il taiem felii cat mai egale .Pentru crema mixam untul la temperatura camerei cu zaharul pudra pana isi mareste volumul . Adaugam nucile maruntite (putem sa le prajim putin in cuptor pentru un plus de gust) si cafeaua instant dizolvata intr-o lingurita apa . Omogenizam bine compozitia .Ungem pe rand fiecare felie cu crema . (avem grija sa ne ramana putina crema pentru deasupra Lipim din nou feliile in ordinea in care au fost si le montam in tava in care a fost copt blatul .




Punem deasupra restul de crema . Radem ciocolata si dam prajitura la frigider pentru cateva ore .

Cand taiem prajitura avem grija sa taiem prajitura , mai intai pe jumatate perpendicular pe feliile care le-am taiat initial , apoi felii usor oblice


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura festiva cu crema de nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Anett 1

08.12.2014, 08:07

ce draguti tort!

Criss 1

08.12.2014, 13:09

Giana 1

04.12.2015, 21:56

Am facut si eu in seara asta. Mi-a placut foarte mult blatul.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulada din cotlet de porc

de Ancutsa 5

ieri la 22:04

Desert tort Imparatesc

de Ancutsa 5

ieri la 21:33

Pui intreg cu legume la cuptor

de Ancutsa 5

ieri la 20:50

Desert prajitura cu vanilie si fructe de padure

de Ancutsa 5

ieri la 20:31

RETETA RECOMANDATA
Desert negresa cu zahar caramelizat si crema de nuci