Prajitura Fina

de diamond in Prajituri, 5 Apr 2014 | 6606 vizualizari

 

O prajiturica fina, delicata si delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 140 gr. zahar
  • 1 lingura cafea macinata
  • 140 gr. nuci prajite si macinate
  • 1, 1/2 linguri de faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • Crema: 200 gr. unt
  • 150 gr. zahar pudra
  • 1 lingura de cafea
  • 1 lingura de nes
  • Glazura:
  • 6 linguri cacao
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri apa
  • 100 gr. margarina/unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Fina:

Blatul: 6 albusuri se bat bine spuma cu un praf de sare...

se adauga mixand zaharul...bana obtineti o bezea teapana

se inglobeaza apoi 6 galbenusuri amestecand usor de jos in sus...


apoi se adauga cafeaua, nuca macinata...si faina amestecata cu praful de copt...


blatul se coace aprox 25 min... la 170-180 grade in cuptorul preincalzit! puteti face testul cu scobitoarea!


Crema:

untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pudra...

se adauga o lingura de cafea si una de nes.


crema se intinde peste blatul racit...


pastrati tava la frigider cat timp pregatiti glazura...

Glazura:


se adauga toate ingredientele intr-un ibric si se amesteca bine... dupa 3-4 min incepe sa se lege, vedeti sa nu o scadeti prea tare, sa nu se arda, apoi se pune margarina/untul... glazura se toarna calduta peste prajitura... apoi la frigider... dupa ce s-a racorit o puteti portiona dupa bunul plac!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Fina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

Rocsi 1

06.04.2014, 11:19

Mmm ce deliciu

MotanLaOale 1

06.04.2014, 11:32

Bya Ralu 1

06.04.2014, 18:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
"Chec lipit"