Prajitura fina cu ciocolata si zmeura

de RuxyRux in Dulciuri, 12 Mar 2016 | 1139 vizualizari

 

Combinatia ciocolata si zmeura pentru mine este irezistibila...iar prajitura minunat de delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 10 linguri de zahar pudra( nu pline)
  • 230 gr. unt gras( 82%)
  • 125 gr. ciocolata neagra cu zmeura( 70% cacao)
  • 350 gr. faina patiserie
  • 50 gr. cacao
  • 200 gr. zmeura congelata zdrobita
  • un praf de sare
  • vanilie
  • un plic praf de copt
  • coaja de la o lamaie

Decor:

  • o cutiuta fulgi de ciocolata cu lapte
  • o cutiuta fulgi de ciocolata alba
  • zmeura proaspata
  • frunzulite de menta
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura fina cu ciocolata si zmeura:

Ouale se mixeaza 30 de secunde cu un praf de sare, se adauga zaharul pudra, coaja de lamaie si vanilia si se mixeaza timp de zece minute.


Intre timp se topeste untul intr-un vas la foc mic, in el se topeste ciocolata si se da vasul deoparte, se adauga cacaoa trecuta prin sita si se amesteca bine pana la omogenizare.


In vasul de mixer peste oua se adauga faina si praful de copt, apoi usor compozitia de ciocolata.


Tava se unge cu unt si se pune aluatul. Se pune zmeura zdrobita si se coace prajitura pana trece testul scobitorii. ( 30 sau 35 min...functie de cuptor).


Imediat cum am scos prajitura de la cuptor punem fulgii de ciocolata cu lapte si alba care se vor topi frumos deasupra si decoram cu zmeura proaspata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura fina cu ciocolata si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (50)

RuxyRux 1

22.03.2016, 14:59

ela 1

22.03.2016, 16:55

RuxyRux 1

31.03.2016, 00:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Jeleu de iaurt cu frisca