Prajitura fina cu nuci

de diana_k in Prajituri, 23 Apr 2012 | 28986 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 g făină ,
  • 120 g de zahăr ,
  • 250 g margarina moale,
  • 3 galbenusuri de ou ,
  • 2 linguri smantana ,
  • 10 grame de praf de copt,
  • Crema:
  • 3 oua
  • 600 ml de lapte
  • 5 linguri de faina
  • 250 g unt moale
  • 150 grame de zahăr
  • 2 pliculete de zahăr vanilat
  • Umplutura pentru prima foaie:
  • 200 g nuci macinate
  • 100 g zahăr tos
  • 50 g unt
  • 2 linguri de miere
  • Umplutura pentru a doua foaie:
  • 6 albusuri ,
  • 200 de grame de nucă de cocos ,
  • 120 g de zahăr ,
  • 4-5 linguri gem de visine sau altfel de gem , dar sa fie mai acrisor,
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura fina cu nuci:

Aluat: Framantam un aluat din toate ingredientele apoi il dam la rece pentru cel putin 30 minute. Il impartim in doua si intindem doua foi in tava mare de la aragaz...40/40cm


Crema:100ml lapte il amestecam cu faina, zaharul si ouale batute separat putin cu furculita. Restul de lapte il punem la fiert apoi il turnam peste prima compozitie. Fierbem crema la foc mic pana se ingroasa tare, adaugam vanilia si lasam sa se raceasca. Cand s-a racit crema o mixam cu untul pana obtinem o crema spumoasa.


Umplutura pentru prima foaie: Mierea,zaharul si untul se topesc pe foc mic, dam deoparte si punem nuca macinata. Intindem crema peste prima foaie de aluat.


Umplutura pentru a doua foaie: Albusurile le batem spuma, adaugam trepta zaharul si batem in continuare pana obtinem o bezea tare, apoi adaugam nuca de cocos. Cea de a doua foaie de aluat o intindem in tava, o ungem cu gem si intindem bezeaua cu nuca de cocos. Coacem la 180 grade, cam 15 minute, apoi oprim cuptorul si o lasam sa se raceasca acolo.


Asamblare: Ungem prima foaie coapta cu jumatate de crema, asezam cea de a doua foaie coapta, ungem cu restul de crema. Dam prajitura la rece. Cel mai bine e sa se taie a doua se cand foile s-au inmuiat...sau chiar a treia zi, va fi si mai buna.


Tot atunci radem ciocolata sau o ornam cu bilute colorate...eu am ornat-o cu bilute colorate imediat ce a fost gata, din pacate acestea s-au topit in crema dand un aspect urat prajituri.



 

TIPS-URI

1

folositi tava mare 40/44cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura fina cu nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (41)

babi5 1

28.02.2013, 17:52

Buna

Teo 1

18.03.2013, 20:11

cate oua trebuie la crema?nu ai trecut la ingrediente;eu am facut-0 si am pus 4oua,asa am crezut eu;

Teo 1

18.03.2013, 20:15

ESTE o prajitura foarte gustoasa,chiar usor dec facut, doar ca trebuie urmati pasii respectivi!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Prăjitura Greta Garbo reinventată