Prajitura Flavia

de MonaMimi in Prajituri, 13 Feb 2012 | 4878 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8linguri faina
  • cacao
  • crema:
  • 1 plic crema pentru prajituri cu vanilie
  • 250 ml lapte
  • zahar
  • sirop:
  • 250 ml apa
  • 1 esenta rom
  • 2 linguri zahar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Flavia:

Blat: Separi albusurile de galbenusuri, bati albusurile spuma si pui cele 8 linguri de zahar, apoi bati in continuare. Freci galbenusurile si le amesteci usor cu albusul batut spuma. Pui cele 8 linguri de faina si amesteci bine. Coci jumatate din compozitie, iar in cealalta jumatate adaugi 2 linguri cacao si coci si partea aceasta. Dupa ce ai copt cele 2 parti de blat, le lasi sa se raceasca si le insiropezi.


Sirop: Pui apa la fiert cu zaharul si cu esenta de rom si torni siropul cald peste blaturi.


Intre timp,prepari crema asa cum scrie pe pachet. O intinzi peste prima foaie, pui apoi cea de-a doua foaie glazurezi prajitura si dai la frigider 1 ora. Dupa ce s-a intarit poti orna prajitura cu frisca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Flavia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Bunica 1

14.02.2012, 14:18

glazura este lasata la imaginatia fiecarei gospodine

lia maria 1

14.02.2012, 17:04

frumoase si bune

oana_pisicutza16 1

11.04.2012, 10:57

cred ca este buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de vanilie si frisca