Prajitura frantuzeasca

de anca_rm in Prajituri, 18 Oct 2013 | 5999 vizualizari

 

Este o prajitura savuroasa , plina de cocos .

 

INGREDIENTE

  • Pt.foi:
  • -300 gr faina
  • -150 gr zahar
  • -150 gr margarina Rama
  • -200 gr zahar
  • -1 praf de copt
  • -2 linguri cacao
  • Pt umplutura:
  • -6 albusuri
  • -250 gr zahar
  • -200 gr nuca de cocos
  • Pt crema:
  • -6 galbenusuri
  • -500 ml lapte
  • -1 budinca vanilie
  • -200 gr zahar
  • -250 gr unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura frantuzeasca:

Foile :

Faina o framantam bine intr-un castron cu margarina si smantana . Adaugam zaharul , praful de copt si cacao si framantam cu mana in continuare pana cand aluatul se strange . Formam o bila si o impartim in jumate .

Intindem cu sucitorul o jumate din bila si asezam foaia in tava pregatita in prealabil ( o tava de 20/30 )

Cealalta jumate o lasam pana cand pregatim umplutura.

Umplutura:

Batem albusurile spuma tare cu zaharul. Cand este tare punem nuca de cocos si amestecam prin rasturnare . Punem compozitia peste foaia de aluat deja asezata in tava . Daca se doreste acum se pot pune visine din compot , stafide .

Intindem si jumatatea ramasa din aluat si o punem peste umplutura .

Dam la cuptorul incins pentru aproximativ 30 minute la 180 grade.

Pregatim si crema astfel : Galbenusurile le amestecam cu zaharul si cu 300 ml lapte si le punem la fiert . Praful de budinca in amestecam cu laptele ramas(200 ml ) ai o adaugam peste . Amestecam in continuu pana cand se ingroasa. O lasam sa se racoreasca si adaugam untul taiat bucati mai mici pentru a se amesteca mai repede cu crema . Lasam la racit.

Punem crema peste prajitura scoasa din cuptor si racita , deasupra punem capucino sau ciocolata rasa si punem prajitura la frigider .

Modul de aranjare in tava pe scurt : -o foaie maro -umplutura -optional visinie, stafide, rahat etc -foaie maro -crema -pudra de cacao, capucino

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura frantuzeasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Rocsi 1

18.10.2013, 19:12

Este o prajitura foarte buna

anca_rm 1

21.10.2013, 13:45

Bya , Andry va multumesc

anca_rm 1

21.10.2013, 13:45

Da Rocsi , asa este

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Bounty