Prajitura greceasca cu mere (Milopita)

de La Ancuta in Prajituri, 4 Oct 2011 | 9491 vizualizari

 

Astazi vin cu un altfel de chec cu mere, o prajitura foarte aromata si usor de facut.

 

INGREDIENTE

  • 3 mere
  • 4 oua
  • 80 g unt moale
  • 50 faina
  • 180 g zahar
  • 100 ml ulei de masline
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 2 linguri stafide
  • 2 linguri miez de nuca tocat grosier
  • 3 linguri conic
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1/2 lingurita cuisoare macinate
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura greceasca cu mere (Milopita):

Pentru inceput punem stafidele la inmuiat in cele 3 linguri de coniac.

Mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Adaugam untul moale si vanilia si mixam pana se incorporeaza.
Adaugam apoi uleiul incet, ca la maioneza si mixam bine Amestecam faina cu praful de copt, scortisoara si cuisoarele si le incorporam in crema de oua si unt.

Batem albusurile spuma cu un praf de sare si apoi o incorporam usor in aluat.
Curatam merele de coaja si samburi si le taiem cubulete. Adaugam merele taiate, miezul de nuca, stafidele (cu tot cu coniac) si coaja de lamaie si amestecam usor pana se incorporeaza.

Turnam compozitia intr-o tava rotunda (26 cm) unsa cu unt. Nivelam si dam la cuptor la foc potrivit, pana se rumeneste usor deasupra si trece testul scobitorii.

Lasam sa se racoreasca putin in tava apoi scoatem prajitura pe un platou si lasam sa se raceasca. Pudram cu zahar si portionam.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura greceasca cu mere (Milopita)" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert - Strudele de post cu mere