Prajitura greceasca galatopita

de Julie in Prajituri, 20 Sep 2011 | 19724 vizualizari

 

Galatopita este o budinca de gris cu lapte, un desert grecesc, nu prea dulce, foarte usor de preparat si care va va cuceri cu siguranta!

 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 1 baton scortisoara
  • aprox. 100 g gris
  • 50 g unt
  • 3 oua
  • zahar farin
  • scortisoara macinata pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura greceasca galatopita:

Se pune laptele la fiert impreuna cu batonul de scortisoara. Cand laptele da in clocot, se adauga untul, zaharul si grisul. Se lasa sa fiarba la foc mic, amestecand continuu cu o lingura din lemn sau cu mixerul, la o viteza mai mica. Dupa ce compozitia s-a ingrosat, se opreste focul si se lasa sa se raceasca. Se scoate batonul de scortisoara si se adauga ouale batute, putin cate putin si mixand pana la incorporarea completa.


Se tapeteaza un vas rotund cu unt si se toarna compozitia de budinca. Se coace in cuptorul deja incins, timp de 35-40 minute, se opreste focul si se mai lasa in cuptor 15 minute. Se lasa sa sa raceasca foarte bine, inainte de a fi taiata.


Deasupra se pudreaza cu zahar si scortisoara. Poate fi servita ca atare sau cu dulceata preferata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura greceasca galatopita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

FlaviaD 1

20.07.2013, 22:22

Hmmm ce bine arata

roxana_simona 1

20.07.2013, 22:42

alina8 1

05.05.2014, 21:14

cu prima ocazie o sa o incerc !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Budinca de gris cu branza de vaci