Prajitura Greta Garbo

de ionela2682 in Prajituri, 14 Apr 2011 | 7135 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi avem nevoie de:
  • 500 g faina
  • 250 g unt
  • 1 lingurita rasa de bicarbonat de sodiu
  • sare
  • 2 oua
  • Pentru umplutura avem nevoie de:
  • 1-2 cani nuca rasa
  • dulceata
  • 2-3 lg zahar daca dulceata folosita nu este indeajuns de dulce
  • Glazura
  • 100 g ciocolata amaruie sau cu lapte
  • 50 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Greta Garbo:

Prepararea aluatului pentru foi:

-faina ,sarea ouale,bicarbonatul stins si faina se amesteca -daca nu vi se leaga compozitia puteti adauga putin lapte caldut,la mine nu a fost cazul pentru ca s-a legat si aluatul a iesit asa cum trebuia,

-aluatul obtinut se impate in 3 sau 4 bucati in functie de marimea tavii ,am folosit o tava de 20/30 si l-am impartit in 4 -se intind foi subtiri in tava cu hartie de copt,se unge cu dulceata ( am folosit dulceata cu visine intregi)

-se presara nuca din belsuc,si pentru ca dulceata de visine nu era suficient de dulce pentru gustul meu am adaugat si 2 lingurite de zahar

-se continua asa si cu celelalte foi -se da la cuptor pana se rumeneste frumos

Glazura:

-se rupe ciocolata -si se da la microunde de 2 ori in reprize de cate 30 sec   amestecati pana se topeste dupa care adaugati untul  -turnati glazura obtinuta peste prajitura calda si uniformizati

-portionati prajitura numai dupa ce se raceste

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Greta Garbo" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Greta Garbo-0
Prajitura Greta Garbo-1
Prajitura Greta Garbo-2

COMENTARII (18)

Rux

Rux 1

16.04.2011, 14:47

O prajitura exceptionala

adry88

adry88 1

31.05.2011, 21:11

Cris2711

Cris2711 1

04.11.2011, 23:59

suverana ca si ea

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!