Prajitura Greta Garbo

de ionela2682 in Prajituri, 14 Apr 2011 | 7882 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi avem nevoie de:
  • 500 g faina
  • 250 g unt
  • 1 lingurita rasa de bicarbonat de sodiu
  • sare
  • 2 oua
  • Pentru umplutura avem nevoie de:
  • 1-2 cani nuca rasa
  • dulceata
  • 2-3 lg zahar daca dulceata folosita nu este indeajuns de dulce
  • Glazura
  • 100 g ciocolata amaruie sau cu lapte
  • 50 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Greta Garbo:

Prepararea aluatului pentru foi:


-faina ,sarea ouale,bicarbonatul stins si faina se amesteca -daca nu vi se leaga compozitia puteti adauga putin lapte caldut,la mine nu a fost cazul pentru ca s-a legat si aluatul a iesit asa cum trebuia,



-aluatul obtinut se impate in 3 sau 4 bucati in functie de marimea tavii ,am folosit o tava de 20/30 si l-am impartit in 4 -se intind foi subtiri in tava cu hartie de copt,se unge cu dulceata ( am folosit dulceata cu visine intregi)



-se presara nuca din belsuc,si pentru ca dulceata de visine nu era suficient de dulce pentru gustul meu am adaugat si 2 lingurite de zahar



-se continua asa si cu celelalte foi -se da la cuptor pana se rumeneste frumos



Glazura:



-se rupe ciocolata -si se da la microunde de 2 ori in reprize de cate 30 sec amestecati pana se topeste dupa care adaugati untul -turnati glazura obtinuta peste prajitura calda si uniformizati



-portionati prajitura numai dupa ce se raceste

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Greta Garbo" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

RuxyRux 1

16.04.2011, 14:47

O prajitura exceptionala

adry88 1

31.05.2011, 21:11

Cris2711 1

04.11.2011, 23:59

suverana ca si ea

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pui cu sunca si mozzarella
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca si miere (de post)