Prajitura in dreptunghiuri

de Dea_Dea in Prajituri, 20 Sep 2013 | 8759 vizualizari

 

O prajitura bunnnna!!

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 4 oua
  • 2 linguri apa
  • un praf de sare
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri faina
  • o lingura cacao
  • o lingura ness
  • o lingurita praf de copt
  • CREMA
  • 500 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • 5 linguri amidon
  • 300 ml frisca lichida
  • SIROP:
  • 200 ml apa
  • o lingurita de ness
  • o lingura de zahar
  • GLAZURA
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 gr. ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura in dreptunghiuri:

Blat:

Albusurile cu apa si praful de sare se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase.Se adauga galbenusurile frecate cu ulei iar la final faina si praful de copt. Punem jumatate de compozitie intr-o tava de chec , iar in cealalta adaugam cacaoa si ness-ul , si punem in alta tava de chec.Se dau la cuptor 35-40 min la poc potrivit. Se scot pe gratar si se lasa la racit.

Crema:

400 ml lapte , cu zaharul si esenta de vanilie se pun pe foc.Amidonul se dizolva cu laptele ramas. Cand laptele de pe foc clocoteste , punem amidonul amestecand continuu pana se ingroasa si se lasa la racit.

Frisca se bate si se incorporeaza in crema.

Sirop:

In 200 ml apa punem zaharul si nesul si amestecam pana se dizolva zaharul.

Glazura:

Ciocolata rupta bucati si frisca se pun pe aburi pana se omogenizeaza.Se lasa la racorit 2-3 min.

ASAMBLARE:

Blaturile se taie in trei (2 taieturi )pe lungime din lateral , iar apoi se taie pe deasupra tot pe lungime , tot in trei (2 taieturi).

Se pune o bucata alba, una neagra, una alba una neagra , se insiropeaza , se pune crema.

Randul urmator incepem invers, o bucata neagra una alba, insiropam , punem crema .

La final se glazureaza.

TIPS-URI

1

Se poate pune in blat doar cacao , sau doar ness.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura in dreptunghiuri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Boxi