Prajitura in dungi

de MonaMimi in Dulciuri, 25 Ian 2015 | 2474 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foaie cu mac:
  • 150 ml smantana
  • 1 ou
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 5 linguri mac macinat
  • Foaia cu nuca:
  • 150 ml smantana
  • 1 ou
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 5 linguri nuca macinata
  • Foaia de cacao:
  • 150 ml smantana
  • 1 ou
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri de cacao
  • Crema:
  • 400 ml lapte
  • 4 linguri gris
  • 200 g zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • 200 g unt
Portii: 14
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura in dungi:

Pentru foi procedam asa: galbenusul ,zaharul si smantana le mixam bine apoi adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si macul macinat.Albusul il batem spuma apoi il incorporam in compozitia cu galbenus amestecand usor.


Procedam la fel si cu celelalte 2 foi.In una adaugam in locul macului nuca iar in cealalta cacao.


Turnam compozitia intr-o tava(20/30) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit 15-20 minute.


Cat timp se racesc foile pregatim crema:punem laptele si zaharul la fiert cand da in clocot adaugam grisul amestecand continu pana se ingroasa,luam de pe foc adaugam esenta si lasam sa se raceasca.


Mixam untul spuma apoi adaugam treptat crema de gris racita amestecam pana la omogenizare.Punem foaia maro pe o tava peste ea jumatate din crema peste crema, foaia cu mac apoi restul de crema, si acoperim cu foaia de nuca acoperim cu hartie de copt si punem o greutate peste prajitura ,dam la rece minim 2 ore.


Glazuram prajitura si mai dam putin la rece dupa care servim.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura in dungi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

MonaMimi 1

25.01.2015, 16:55

Gherca Daniela 1

25.01.2015, 22:38

Rocsi 1

26.01.2015, 20:22

Delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura in dungi