Prajitura inima cu blat de bezea si crema de vanilie

de mirela0911 in Prajituri, 20 Feb 2016 | 1580 vizualizari

 

Un desert delicios, singura problema fiind aceea ca a fost prea putin.
Am preparat aceasta inima din ingrediente in cantitati mici, pe care nu puteam sa le folosesc intr-o reteta mai sofisticata si a rezultat acest desert delicios pentru care, ca de obicei la ultima bucata, se ajunge la "cearta"! :D

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 4 albusuri
  • un praf de sare
  • 4 lg zahar
  • 4 lg faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • o mana de nuca
  • o mana de rahat
  • 2-3 lg ulei

Pt. crema:

  • 400 ml lapte
  • 3 lg zahar
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 100 ml frisca lichida

Pt.decor:

  • frisca
  • cateva visine
  • ciocolata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura inima cu blat de bezea si crema de vanilie:

Blatul: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa. Nuca se taie bucati mai maricele iar rahatul se taie cubulete mici. Faina se amesteca cu praful de copt. Se toarna faina, se amesteca prin rasturnare iar la final se adauga nuca si rahatul. Se omogenizeaza amestecul si se toarna intr-o tava in forma de inima unsa bine cu unt. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 25-30 de minute. Se lasa sa se raceasca.


Crema: Praful de budinca se dizolva in 100 ml lapte. Restul laptelui se pune pe foc impreuna cu zaharul. In momentul in care incepe sa fiarba, se toarna in fir subtire budinca, amestecand continuu cu un tel pentru a nu face cocoloase. Se fiarbe pana se ajunge la consistenta dorita. Se lasa sa se raceasca bine.


Se mixeaza frisca. Se pastreaza din ea pentru decor, restul se amesteca cu budinca racita.


Se toarna crema peste blatul de bezea. Se niveleaza. Se decoreaza cu visine fara samburi, se unge pe margini cu frisca, se orneaza cu moatze de frisca deasupra si se stropeste apoi cu ciocolata topita. Se da la rece pentru cel putin o ora inainte de servire.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate folosi orice crema preferati.

2

Se pot inlocui visinele cu orice alt fruct preferati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura inima cu blat de bezea si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

laura_n 1

23.02.2016, 17:46

Gicuta69 1

24.02.2016, 09:15

Minunata!

Ancutsa 1

14.10.2016, 20:05

Tare frumos!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura ''Plaja''