Prajitura inteligenta

de ianculubita in Prajituri, 4 Iun 2011 | 3796 vizualizari

 

Stiu sa fac si dulciuri,le fac foarte rar pentru ca nu are cine sa le "devoreze";nu mai am langa mine nici copii,nici nepoti,sotul are ceva probleme cu diabetul iar eu merg in paralel cu dulciurile de cand sunt;acum am facut prajitura asta pentru ca mi-era dor sa fac ceva dulce.

 

INGREDIENTE

  • 7oua
  • 12linguri zahar
  • 9linguri faina
  • 3cani cu lapte
  • 1pachet de unt
  • vanilie
  • sare
  • 1plic amoniac
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura inteligenta:

Galbenusurile se freaca cu 5linguri de zahar,sare si vanilia,amoniacul stins cu otet;


dupa omogenizare,se adauga untul moale,la temperatura camerei,faina si laptele;


se adauga albusurile batute spuma cu restul de zahar,amestecand cu o lingura de lemn sau o spatula;


se toarna in tava cu hartie de copt si se coace la foc mic 50-60min;


dupa ce s-a racit complet se pudreaza cu zahar si se taie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura inteligenta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

adry88 1

05.06.2011, 21:35

MotanLaOale 1

06.06.2011, 08:51

lilik 1

11.06.2011, 15:39

ce buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

RETETA RECOMANDATA
Fluturasi - Briose cu crema de vanilie