Prajitura Intercontinental ~ Reteta cu nr. 500

de Ina in Dulciuri, 21 Sep 2016 | 4232 vizualizari

 

Un desert fin, delicios, preluat de la Gaby_d
Multumesc pentru reteta, sor'mea! :-*

 

INGREDIENTE

Foi:
  • 12 albusuri
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri nuca
  • 5,5 linguri faina
  • 1,5 lingurite praf de copt
  • un praf de sare
Crema:
  • 300 gr unt
  • 12 linguri zahar
  • 12 galbenusuri
  • 7 linguri lapte
  • 1 fiola esenta vanilie
  • 50 gr cocos
  • 50 gr stafide
  • 1 fiola esenta de rom
  • 50 gr ciocolata maruntita
Pentru ornat:
  • fulgi de ciocolata
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Intercontinental ~ Reteta cu nr. 500:

Din cantitatile date vom coace 3 foi . Putem prepara toata compozitia odata si s-o impartim in trei parti egale, dar eu am ales sa impart ingredientele la 3 si sa prepar compozitia separat pentru fiecare foaie in parte. Astfel, pentru o foaie folosim: 4 albusuri, 4 linguri zahar,4 linguri nuca, 1,5 linguri faina, jumatate lingurita cu praf de copt si un praf de sare.


Batem albusurile impreuna cu un varf de cutit sare pana obtinem o spuma tare.


Adaugam zaharul si mixam pana ce spuma devine lucuiasa, apoi continuam cu faina , cu praful de copt, nuca si omogenizam amestecand usor, de jos in sus.


Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt , nivelam si coacem la foc mediu pentru 15 minute, pana ce foaia devine usor aurie.


Scoatem tava din cuptor, luam foaia cu tot cu hartia de copt si-o punem pe un blat lasand-o sa se raceasca pe hartie. Procedam la fel cu celelalte doua foi.


Cand s-au racit, desprindem cu grija hartia de copt ( se va desface foarte usor cand foile sunt complet reci )



Crema.


Mixam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pe baie de abur, pana ce acestea isi dubleaza volumul si devin o spuma densa. Adaugam laptele si mestecam continuu pana se topeste zaharul iar compozitita se ingroasa.


Oprim focul si lasam crema sa se raceasca. Mixam untul tinut la temperatura camerei si obtinem o spuma, peste care adaugam putin cate putin amestecul de galbenusuri racit.


Impartim crema de galbenusuri in trei parti egale. In prima amestecam nuca de cocos, in a doua stafidele


stropite cu rom si in a treia ciocolata maruntita.


Incepem asamblarea prajiturii: Asezam o foaie de blat peste care intindem crema cu cocos. Peste crema de cocos asezam a doua foaie, intindem crema cu stafide, apoi asezam a treia foaie si acoperim cu crema cu bucati de ciocolata.


Presaram fulgi de ciocolata si dam prajitura la frigider pentru cateva ore, cand se va putea portiona mai usor.


 

TIPS-URI

1

Din cantitatile date am obtinut o tava cu prajituri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Intercontinental ~ Reteta cu nr. 500" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

Ina 1

04.12.2016, 10:34

Corina ))
N-am sanse, ma', ca mi-e lene sa scriu retetele si sa editez pozele )

Ina 1

04.12.2016, 10:35

Xandrinne

Ina 1

04.12.2016, 10:36

Multumesc, Dantes

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi si crema de gris cu lamaie (de post)