Prajitura Kinder Pingui

de Ligia Bxl in Prajituri, 19 Ian 2011 | 5195 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 200 gr de zahar
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 250 gr de faina
  • 100 gr de cacao
  • 200 ml de ulei
  • 3 linguri de miere de albine
  • putina sare
  • 200 gr de lapte condensat
  • 1 pachetel de praf de copt
  • o lingura de gris
  • crema:
  • 500 gr de frisca
  • 2 esente de vanilie
  • intaritor ptr frisca
  • glazura:
  • 100 gr de unt
  • 2 linguri de lapte
  • o ciocolata cu lapte de 100 gr
  • 100 gr de unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Kinder Pingui:

Se separa galbenusurile de albusuri, galbenusurile se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat pana devin spuma. Se adauga faina, praful de copt, grisul,cacaoa si se amesteca toate bine, apoi punem mierea, uleiul, laptele condensat. Albusurile se bat spuma cu putina sare si se amesteca cu compozitia obtinuta din galbenusuri. Se unge o tava mare de aragaz cu unt si se pune foaie de copt,apoi se pune jumatate din aceasta compozitie la copt. Dupa ce s-a copt se pune in cuptor restul de compozitie dupa care se coace si aceasta.


Crema: se bate frisca si se pune esenta de vanilie.


Facem glazura din ingredientele de mai sus. Se topeste ciocolata la bain marie, apoi se pun pe rand celelate ingrediente se amesteca toate bine sa devina o crema. Se da la rece.


Se asambleaza prajitura pe un platou, se pune o foaie de prajitura apoi crema de frisca, apoi iar foaie si pe deasupra glazura si ornam cu frisca si bombonele de ciocolata. Se da la rece aceasta prajitura.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Kinder Pingui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Ligia Bxl 1

20.01.2011, 13:00

motan multumesc

MIUTA 1

20.01.2011, 19:29

foarte buna

Ligia Bxl 1

21.01.2011, 01:11

multumesc miuta

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

8010 puncte

Rocsi

6200 puncte

Constelatialeu

5610 puncte

mihaelar63

5260 puncte

RODIMUR

4790 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Musaca de cartofi cu varza si carne
  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si frisca