Prajitura Kinder pingui

de Sidy in Prajituri, 5 Aug 2010 | 5519 vizualizari

 

Pentru ca SilviOara a spus ca ea nu stie care este aceasta prajitura, m-am hotarat sa scriu reteta si sa-i atasez si pozele....

 

INGREDIENTE

Pentru cele 2 foi:

  • 10 oua
  • 200 g zahar
  • 2 pachetele zahar vanilat
  • 5 linguri pline cu gris
  • 5 linguri pline cu faina
  • 5 linguri pline cu cacao
  • 5 linguri miere
  • 1si 1/2 praf de copt
  • sare
  • 50 ml lapte
  • 270 ml ulei

Glazura 1

  • 120 g ciocolata menaj
  • 70 g unt
  • 1 lingura apa
  • 2 linguri ulei

Glazura 2

  • 220g ciocolata menaj
  • 100 g unt
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura apa
  • 1 zahar vanilat

Crema

  • 1 l frisca Milli
  • 4 intaritoare frisca
  • 2 linguri miere
  • 1/2 esenta vanilie Dr Oetker
  • 4 linguri zahar praf -daca nu e destul de dulce frisca
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Kinder pingui:

Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile la mixam bine cu zaharul si zaharul vanilat pina isi dubleaza volumul.Adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt, cacaoa si grisul. Mixam sa se amestece bine toate, apoi adaugam laptele, uleiul si mierea.Amestecam usor.

Albusurile le batem spuma, bine de tot cu putina sare si le adaugam incet, incet la compozitia cu cacao.

Din amestecul obtinut coacem doua foi pe care le punem in doua tavi tapetate cu hartie de copt si unse cu putin unt.

Introducem foile la cuptorul dinainte incalzit si lasam sa se coaca.

Lasam foile apoi, sa se raceasca in tava.

Preparam glazura 1 amestecand toate ingredientele in oala de lapte cu pereti dubli, pe care o punem pe foc, pina se topeste ciocolata.

Lasam sa se raceasca.

Frisca o batem bine 1 minut apoi adaugam intaritoarele de frisca si mixam bine de tot cateva minute pina se intareste frisca.Adaugam mierea si esenta de vanilie si mixam din nou.

Pe o tava punem prima foaie peste care rasturnam 1/2 crema de frisca, o netezim frumos dupa care punem glazura 1 peste frisca, o nivelam si introducem pentru cateva minute prajitura la congelator sa se intareasca glazura.

Preparam glazura 2 la fel ca si prima si o lasam sa se raceasca.

Scoatem prajitura de la congelator si adaugam cealalta 1/2 de crema de frisca, o nivelam frumos apoi adaugam a doua foaie, cu hartia in sus, desprindem hartia de pe ea si punem a doua glazura.Dam din nou prajitura la congelator cateva minute pina se intareste glazura.

Dupa ce s-a intarit, cu ajutorul unui cutit cu lama lata, inmuiat in apa clocotita , taiem prajitura si o asezam pe farfurie.

Este o prajitura delicioasa....

Pofta mare !



Prajitura este dupa reteta Laurei Laurentiu ,careia ii multumesc foarte mult !!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Kinder pingui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

mena29 1

06.08.2010, 06:30

nadina73 1

06.08.2010, 12:28

super sidy si eu am incercat anul trecut nu am poza dar crema nu mi-a iesit foarte bine din cauza la frisca mi se taia foarte repede frisca se facea branza si in final dupa ce am sticat 3 l frisca am renuntat am pus-o asadar sa mancat nu sa aruncat asac 5 furcu

Dana Cristea - pusikmea 1

10.08.2010, 07:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura rapida