Prajitura krantz

de ana in Prajituri, 2 Oct 2011 | 63104 vizualizari

 

Salutare,dupa un secol am ajuns sa postez si eu o reteta:).Pe timpul verii am lucrat la o cofetarie ,din tot ce se comercializa acolo singura prajitura care m-a provocat a fost aceasta.M-am pus pe testari ,prima incercare a iesit o prajitura no name :)) buna ,dar nu avea nici o legatura cu produsul meu.A 2-a incercare a avut rezultatul dorit.Este o prajitura foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • Pentru 1 foaie (avem nevoie de 3 foi):
  • 3 albusuri
  • 100 gr nuca macinata
  • 100 gr zahar
  • 1 lingura de faina 
  • Crema:
  • 9 galbenusuri 
  • 300 gr unt
  • 4 plicuri de zahar vanilinat
  • 150 gr zahar
  • Krantz
  • 100 gr nuci
  • 70 gr zahar 
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura krantz:

Se prepara 3 foi (aluatul se face separat pentru fiecare foaie in parte): Se bat albusurile spuma cu un praf de sare ,apoi adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Presaram faina pe care o incorporam cu ajutorul unei spatule , la fel procedam si cu nucile.


Coacem la foc mic in cuptorul incalzit in prealabil ,in tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei (nu omiteti etapa aceasta ,pentru a evita lipirea foii). Le coacem pana devin aurii. Dupa coacere le lasam la racit. Pentru a scurta timpul de racire le-am bagat putin la congelator :D .


Krantz-ul: Caramelizam zaharul intr-o tigaie, dupa care adaugam nucile .Rasturnam compozitia pe hartie de copt si o lasam la racit.Dupa ce s-a racit bine bine cu un cutit tocam in bucati micute.


Crema: Intr-o craticioara amestecam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilinat pana se incorporeaza zaharul,apoi punem vasul pe foc la bain-marie pentru 20 de minute amestecand continu pana obtinem consistenta unei creme.Dam deoparte vasul si lasam la racit .Cand crema este bine racorita adaugam untul batut spuma.


Punem crema obtinuta intre foi si ungem si prima foaie de deasupra peste care presaram krantzul .Dam la rece pentru 2 ore apoi e numai buna de servit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura krantz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 32 %
219.99 lei
149.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

scortisoara 1

08.09.2012, 16:27

mmm ce bun! trebuie sa incerc!

mihaelam90 1

28.01.2014, 09:32

super buna

ryta 1

02.03.2014, 07:52

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare de masline si carne de vitel

de Bunica 7

la 13:53

Desert Preanici sau turtite dulci basarabene

de RODIMUR 7

ieri la 21:48

Desert Portokalopita - placinta greceasca cu portocale si iaurt

de oanapl 6

ieri la 21:10

Salata de cartofi cu ardei kapia copti

de Rocsi 9

pe 26.09 la 20:32

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Krantz