Reteta de prajitura krantz cu nuca, ca la cofetarie

de ana in Prajituri, 2 Oct 2011 | 88394 vizualizari

 

Salutare! Dupa un secol am ajuns sa postez si eu o reteta:) Pe timpul verii am lucrat la o cofetarie si din tot ce se comercializa acolo, singura prajitura care m-a provocat a fost aceasta. M-am pus pe testari. Prima incercare a iesit o prajitura no name :)) buna, dar nu avea nicio legatura cu produsul meu. A 2-a incercare a avut rezultatul dorit si v-am adus si voua reteta de prajitura krantz cu nuca, ca la cofetarie. Este o prajitura foarte buna, iar reteta cere oua, nuca, unt si vanilie.

 

INGREDIENTE

Ingrediente Reteta de prajitura krantz cu nuca, ca la cofetarie

  • Pentru 1 foaie
  • (avem nevoie de 3 foi):
  • 3 albusuri
  • 100 gr nuca macinata
  • 100 gr zahar
  • 1 lingura de faina 
  • Crema:
  • 9 galbenusuri 
  • 300 gr unt
  • 4 plicuri de zahar vanilinat
  • 150 gr zahar
  • Krantz
  • 100 gr nuci
  • 70 gr zahar 
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de prajitura krantz cu nuca, ca la cofetarie:

Preparare Reteta de prajitura krantz cu nuca, ca la cofetarie

Se prepara 3 foi (aluatul se face separat pentru fiecare foaie in parte): Se bat albusurile spuma cu un praf de sare ,apoi adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Presaram faina pe care o incorporam cu ajutorul unei spatule , la fel procedam si cu nucile.

Coacem la foc mic in cuptorul incalzit in prealabil ,in tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei (nu omiteti etapa aceasta ,pentru a evita lipirea foii). Le coacem pana devin aurii. Dupa coacere le lasam la racit. Pentru a scurta timpul de racire le-am bagat putin la congelator :D .

Krantz-ul: Caramelizam zaharul intr-o tigaie, dupa care adaugam nucile .Rasturnam compozitia pe hartie de copt si o lasam la racit.Dupa ce s-a racit bine bine cu un cutit tocam in bucati micute.

Crema: Intr-o craticioara amestecam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilinat pana se incorporeaza zaharul,apoi punem vasul pe foc la bain-marie pentru 20 de minute amestecand continu pana obtinem consistenta unei creme.Dam deoparte vasul si lasam la racit .Cand crema este bine racorita adaugam untul batut spuma.

Punem crema obtinuta intre foi si ungem si prima foaie de deasupra peste care presaram krantzul .Dam la rece pentru 2 ore apoi e numai buna de servit.

In topul preferintelor noastre se afla si Amandina, dar nici Reteta de cremsnit n-o plasam mai jos :))

Dupa o prajitura delicioasa, tare ar merge un pahar cu Socata

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de prajitura krantz cu nuca, ca la cofetarie" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu nucă, cacao şi portocală - de post