Placinta cu mere

de susu in Prajituri, 30 Mai 2012 | 5322 vizualizari

 

Acest aluat este fraged, se topeste in gura, il folosesc la orice placinta sau tarta.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt rece
  • 450 gr faina
  • 150 gr zahar
  • 2 galbenusuri reci
  • 200 gr smanatana rece fermentata (20% grasime)
  • 1 plic praf de copt
  • Coaja de la o portocala
  • Sucul rece de la o portocala mica
  • Umplutura
  • 1 kg de mere
  • 100 gr zahar
  • 1 lingurita scortisoara
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Zdrobiti untul in faina cu ajutorul degetelor, apoi adaugati restul ingredientelor zaharul, galbenusurile, smantana, praful de copt, coaja si sucul de portocale. Framantati un aluat moale pe care il impartiti in doua bile. Nu va speriati daca aluatul este mai moale, se va intari la frigider. Aluatul se tine la rece cel putin o ora. Daca aluatul vi se pare prea moale mai adaugati faina pe masa de lucru in momentul cand o modelati.


Merele curatate se dau prin razatoarea mare, se amesteca cu zaharul si scortisoara dupa care se calesc putin in unt si se lasa sa scada zeama.


Se unge tava de la aragaz cu putina grasime si se tapeteaza cu faina. Se scoate primul aluat, se presara faina pe masa de lucru, se aseaza aluatul si se presara faina si peste el pentru a se lucra mai usor. Se intinde aluatul dupa care se infasoara pe facalet si se desface deasupra tavii. Se intinde usor cu mainile peste tot si se taie surplusul de aluat de pe margini. Se fac gauri in aluat cu furculita. Se aseaza umplutura racita. Se intinde a doua bila de aluat si se pune deasupra umpluturii. Se apasa aluatul de deasupra pe margini ca sa devina etans. Se fac iarasi gauri la aluat si se unge cu galbenus de ou. Se da la cuptor pana se rumeneste frumos.


Se taie rece si se pudreaza cu zahar pudra amestecat cu zahar vanilat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

mamaieelena 1

31.05.2012, 08:01

delicioasa

Sim0na 1

31.05.2012, 08:11

Ce frumos ti-a iesit...

Laly 1

31.05.2012, 19:31

Vreau si eu o feliuta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert placinta taraneasca cu mere