Prajitura Krantz

de JulyCris in Prajituri, 1 Oct 2014 | 17421 vizualizari

 

O prajiturica delicioasa.Reteta am luat-o de pe site-ul Caietul cu retete,dar din cauza ca atunci cand am facut crema mi s-a parut prea putina ca sa ajunga pt umplerea foilor,am mai adaugat un plic de budinca de vanilie. Si...Crema de oua neaparat trebuie facut pe baie de aburi. Am facut-o pe foc prima data(asa cum scrie in reteta de acolo) si mi-a iesit o mare omleta.... :)

 

INGREDIENTE

  • Pt foi
  • 10 albusuri
  • 250 gr zahar pudra
  • 300 gr nuca macinata
  • 6 linguri faina
  • Pt crema
  • 10 galbenusuri
  • 2 pachete unt
  • 200 gr zahar pudra
  • 1 plic budinca de vanilie dr Oetker
  • 350 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • Pt krantz
  • 100 gr nuca
  • 100 gr zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Krantz:

Foi


Intr-un bol batem albusurile cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Punem nuca macinata si amestecam usor cu o paleta sau o lingura pana incorporam complet. Adaugam faina lingura cu lingura si incorporam de sus in jos. Impartim compozitia in trei(3). Intr-o tava(25/35 cm) tapetata cu hartie de copt(obligatoriu),punem prima parte din compozitie si intindem cu lingura pe toata suprafata tavii. Dam la cuptorul preincalzit pana se rumeneste usor pe margini. Scoatem hartia din tava si lasam foaia sa se raceasca pe hartia de copt. procedam la fel si cu celelalte doua foi.


Crema


Galbenusurile le mixam cu zaharul pudra pana devin spumoase. Punem pe foc,pe baie de aburi si lasam pana se ingroasa ca o budinca. Oprim focul si adaugam esenta de vanilie. facem si budinca de vanilie conform indicatiilor de pe plic,doar ca ajustam cantitatea de lapte. Untul,la temperatura camerei il mixam pana devine spumos. cand crema de oua s-a racit,adaugam putin cate putin peste untul spumos si mixam bine. Adaugam si budinca de vanilie si mixam pana la omogenizare completa.Impartim crema in trei(3).


Krantz


Zaharul il caramelizam. Cand culoarea a devenit aurie si tot zaharul este topit,adaugam nuca si amestecam bine pana cand toata nuca este inglibata in zahar. Punem totul pe hartie de copt si lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit,dezlipim si rupem krantz-ul in bucati mici. Punem in robotul de bucatarie si-l maruntim. Daca nu aveti robor,puneti intr-o punga si zdrobiti cu ajutorul unui ciocan pt snitele.


Asamblare


Intr-o tava punem prima foaie,apoi crema,foaie,crema,foaie si deasupra crema. Presaram krantz-ul pe toata suprafata prajiturii si dam la rece pt cel putin 3 ore sau peste noapte.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Krantz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

JulyCris 1

01.10.2014, 16:49

Buni

Rocsi 1

01.10.2014, 20:53

O prajitura grovaza!

JulyCris 1

02.10.2014, 11:53

Rocsi,saru'mana!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura krantz