Prajitura la rece cu mascarpone si afine

de luminita20_2006 in Dulciuri, 28 Aug 2015 | 3093 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 pachete piscoturi
  • 500 g mascarpone
  • 500 ml smantana pentru frisca (bomba calorica nu gluma prajitura asta)
  • jumate de borcan 700 ml de caise din compot productie proprie
  • 200 g afine
  • 150-200 g zahar (cantitatea oscileaza in functie cat de dulce vreti prajitura)
  • 2 plicuri gelatina
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura la rece cu mascarpone si afine:

Gelatina se hidateaza dupa instructiunile de pe ambalaj. Piscoturile se insiripeaza cu compot de caise. Frisca se bate bine. Mascarpone se amesteca cu zahar si se bate putin. 

Afinele se spala si se paseaza la blender, eu am preferat sa las si cateva bucati mai maricele.

Se topeste gelatina pe baie de abur se amesteca apoi cu putina mascarpone apoi cu toata cantitatea, se pune si frisca batuta si se amesteca bine. Se imparte in doua crema, in una din creme se pune afinele pasate, in alta jumate din cantitatea de caise din compot pasate.

Se toarna crema cu caise peste piscoturi se aseaza bucati din caise peste crema se apasa sa intre in crema si se da la frigider sau congelator pentru a grabi procesul.

Cand s-a prins, la congelator dureaza aproximativ 5 min, se toarna crema de afine. Se lasa la frigider pentru 2 ore. Pofta buna!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura la rece cu mascarpone si afine" nu uita sa-i faci un review.
 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu ciocolata