Prăjitură lumânări

de Zamfira in Prajituri, 24 Dec 2015 | 4082 vizualizari

 

Pentru Mos Craciun am pregatite lumanarele acrisoare dar tare bune!!!

 

INGREDIENTE

  • Blatul
  • 3 ouă
  • 3 linguri apă
  • 6 linguri zahăr
  • 6 linguri făină
  • 1 zahăr vanilinat
  • Crema
  • 60 g unt
  •  5 linguri zahăr
  • 200 ml lapte
  • 4 linguri făină
  • coaja de la o lămâie
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • Ornament
  • glazură albă
  • smochine
  • arahide
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură lumânări:

Pregătim blatul 

Batem albuşurile cu 3 linguri de apă rece în spumă tare. Punem şi un praf de sare. Adăugăm pe rând cele trei gălbenuşuri. Lucrăm totul cu mixerul. Adăugăm treptat zahărul şi zahărul vanilinat. Apoi punem mixerul deoparte şi cu o paletă sau lingură amestecăm în spumă adăugând treptat şi făina. Mişcări uşoare de jos în sus pentru a nu distruge pufoşenia cremei.

Turnăm aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt. Punem tava în cuptorul preîncălzit şi la foc moderat coacem aluatul. Timp de coacere 30 de minute. Facem proba cu scobitoarea.

Lăsăm blatul să se răcească apoi o decupăm cu un pahar mai mic sau cu o lingură de îngheţată, adică cupă.

Folosiţi ce dimensiune doriţi voi pentru a avea lumânărele frumoase.

Pregătirea cremei

Fierbem laptele cu făina şi apoi o lăsăm să se răcească complet.Frecăm untul cu zahărul şi coaja de la o lămâie. Adăugăm pasta de lapte răcită peste unt şi mai adăugăm treptat o lingură de zeamă lămâie.

Montăm lumânărele

Ungem fiecare disc cu cremă. Câte discuri vreţi voi. Eu am folosi în medie 3 discuri.Turnăm peste fiecare lumânare glazură albă. Eu am folosit glazură dr.Oetker cu gust de lămâie. Deasupra punem flacăra lumânării, câte-o jumătatede smochină în care punem o jumătate de arahidă.

 

Punem lumânărele la rece şi în câteva ore sunt bune de servit.

TIPS-URI

1

 o portie- 7-8 lumanari

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură lumânări" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura pentru Mos Nicolae